Een pizza als ontbijt klinkt een beetje raar, maar dit recept is toch echt bedoeld als ontbijt en met alle ingrediënten heel geschikt als ontbijtpizza.
De inspiratie voor deze ontbijtpizza vond ik op smittenkitchen.com, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.
Deze pizza is heel erg geschikt als ontbijt, maar kan natuurlijk ook prima als lunch. Wij aten hem met Pasen, maar het is ook heerlijk om hem eens in het weekend te maken of misschien voor Moederdag of Vaderdag.
Nodig voor ontbijtpizza
- pizzadeeg – wij gebruikten speltdeeg van Tante Fanny
- 3 eieren
- mozzarella
- erwten
- spinazieblaadjes
- tuinkers
- peterselie
Stappenplan voor ontbijtpizza met ei, spinazie en mozzarella
Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en krul de randen iets om zodat de inhoud op het deeg blijft liggen. Verdeel drie eieren over het deeg en leg daaromheen wat erwten, gesneden mozzarella en spinaziebladeren. Bak de pizza volgens de verpakking in de oven.
Als de pizza uit de oven komt, kan er nog wat tuinkers en gesneden peterselie overheen en naar smaak wat zout en peper.
Nog meer inspiratie voor ontbijtpizza?
- Allerhande heeft een recept voor een ontbijtpizza met een granolabodem
- Uit Paulines Keuken maakt ontbijtpizza met croissaintdeeg en zongedroogde tomaten
0 reacties