Kind Lezen

Eerste keer bieb: leuke en minder leuke kinderboeken

eerste keer bieb boeken lenen

In november schreef ik eindelijk de kinderen in bij de bibliotheek en dat was een groot succes, want het blijft superleuk om zoveel mooie boeken te mogen uitzoeken. Bij deze de kinderenboeken die wij mee naar huis namen bij ons eerste bezoek aan de bibliotheek. 

Eerste keer bieb

Zomaar op een ochtend tijdens een van onze wandelingen waarbij we toch vaak langs de bibliotheek liepen, besloot ik de kinderen in te schrijven en dus liepen we zomaar binnen waar we werden geholpen door een zeer behulpzame en aardige bibliothecaresse. Het inschrijven van de kinderen duurde niet lang, maar Javian was ongeduldig en kreeg van een bibliothecaresse een mandje om alvast wat boeken uit te zoeken. Zij zei tegen mij dat ik met beide pasjes van de kinderen wel twintig boeken mee kon nemen, dus hij mocht er best wel wat uitzoeken. Toen we eenmaal naar Javian in de kinderhoek liepen, zat zijn mandje bomvol. Er zaten denk ik wel vijftig boeken in zijn mandje haha. De bibliothecaresse had nog niet eerder zo’n enthousiasteling gezien, maar vond het ontzettend leuk dat hij zo dol is op boeken.

Om het enigszins binnen de perken te houden, mocht Javian van mij die eerste keer vijf boeken uitzoeken. Zo konden wij eerst eens kijken hoe het zou bevallen met biebboeken en hoe snel we er doorheen zouden gaan. Inmiddels kan ik vertellen dat wij minstens elke twee weken in de bibliotheek komen om boeken in te leveren en nieuwe te halen en bij vijf boeken blijft het allang niet meer haha.

Omdat ik ook een boek zag waar ik erg benieuwd naar was, werden het uiteindelijk zes boeken.

eerste keer bieb boeken

Aan boord

Een boek met allemaal verschillende afbeeldingen van boten, waaronder een brandweerboot. Officieel had het boek ook geluid moeten maken, maar dat was bij dit biebboek helaas niet het geval. Gelukkig voor mij had Javian dat niet door. Dat was ook de reden dat dit een van de eerste boeken was die Javian graag wilde lenen.

Bekijk het boek ‘Aan boord’ bij bol.com.

De leeuw en het vogeltje

Een prachtig boek over de vriendschap tussen een leeuw en een vogeltje. Blijft de vriendschap bestaan ook al verliezen ze elkaar een tijdje uit het oog? Dit boek vond ik prachtig om te lezen en te zien en aangezien Javian de laatste tijd veel bezig is met vriendschappen was dit een mooi boek om samen te lezen.

Bekijk het boek ‘De leeuw en het vogeltje’ bij bol.com.

Een dag met de dierenbrandweer

Aangezien Javian zo’n fan is van de brandweer moest dit boek natuurlijk mee naar huis. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik dit boek niet met hem heb gelezen dus ik kan niet vertellen wat ik ervan vond, maar ik weet dat Javian het wel een leuk boek vond. Voor brandweerliefhebbers dus wel een aanrader.

Bekijk het boek ‘Een dag met de dierenbrandweer’ bij bol.com.

Olivia redt het circus

Dit boek stond al heel lang op het verlanglijstje van Javian, hij kijkt graag naar Olivia en dit leek mij een leuk boek. Gelukkig hebben we het nooit gekregen of zelf gekocht, want wat is dit een flauw boek haha. Ik had het idee dat de tekst slecht vertaald is, maar ook het verhaal vond ik wat raar. Snel van het verlanglijstje afgehaald dus!

Bekijk het boek ‘Olivia redt het circus’ bij bol.com.

Twee vechtende eekhoorntjes

Een ontzettend leuk boek in rijm over twee eekhoorntjes die eerst vechten met elkaar, maar uiteindelijk leren samenwerken en de beste vriendjes worden. Ik vond dit een heel leuk boek om voor te lezen en Javian vond het ook een leuk boek, aangezien ik deze wel een keer of drie moest voorlezen.

Bekijk het boek ‘Twee vechtende eekhoorntjes’ bij bol.com.

Vast

Het boek ‘Vast’ gaat over een jongen die iets uit de boom wilt halen en uiteindelijk de hele boom vol gooit met spullen om het vorige weer los te halen. Het is alleen zo absurdistisch dat ik het niet heel grappig vond, wat volgens mij wel de bedoeling was haha. Javian vond het ook een beetje een raar boek en begreep het niet helemaal. Wel vond hij het erg leuk dat er nog een brandweerauto aan te pas kwam.

Bekijk het boek ‘Vast’ bij bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Monique
    december 11, 2017

    Ooh wat leuk met je kinderen naar de bieb. Ik kwam er vroeger als kind zelf ook heel erg graag en was dol op lezen. Nu lees ik te weinig, maar ik kom nog steeds graag in de bieb en ik kan niet wachten tot mijn dochtertje oud genoeg is om ook zelf boekjes uit te kiezen en lekker samen te lezen 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.