Kerst

Tip voor het kerstontbijt: versierd kerstboompje van ontbijtkoek

ontbijtkoek kerstboom sterrenvorm sprinkles kerstontbijt

Heb jij ontbijtkoek in huis en verschillende maten sterrenvormpjes voor bijvoorbeeld koekjes? Dan kun je deze leuke kerstboom maken voor het kerstontbijt. Kijk je mee naar het stappenplan en mijn tips? 

Sterren uitsteekvormpjes voor een kerstboom maken

Ik heb al jaren een setje van sterren uitsteekvormen in verschillende afmetingen, leuk voor koekjes bijvoorbeeld, maar ook heel leuk voor deze ontbijtkoek kerstboom. Mijn set heb ik ooit in Duitsland gekocht, maar gelukkig zijn deze sterren uitsteekvormen ook online wel te vinden.

Bij bol.com vond ik een set sterren uitsteekvormen →

Ontbijtkoek kerstboom maken

Gebruik verschillende plakken gesneden ontbijtkoek en druk hier met de verschillende maten uitsteekvormen de sterren uit. Met minimaal drie verschillende sterren ontbijtkoek kun je al een kerstboom bouwen. Leg de grootste ster onderop en bouw vervolgens de kerstboom met de steeds kleiner wordende sterren.

Ontbijtkoek kerstboom versieren met sprinkles

Nog leuker is om de ontbijtkoek kerstboom ook te versieren met bijvoorbeeld sprinkles, hagelslag of gekleurde suiker. Besmeer de verschillende sterren daarvoor met boter en versier deze vervolgens naar keuze met hagelslag, sprinkles of gekleurde suiker.

Nog meer leuke kerstrecepten zien? →

ontbijtkoek kerstboom sprinkles kerstontbijtOntbijkoek kerstboom (1)Ontbijkoek kerstboom

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.