Kind Spelen

SkipHop speelkleed ‘Treetop Friends’: onze ervaringen

skiphop forest treetop friends speelkleed babygym

Het was absoluut een van de beste kraamcadeaus die we kregen bij Javian en uiteraard kwam die ook weer tevoorschijn bij Senne: een speelkleed van Skiphop! Wij kregen het speelkleed met bosdieren: Treetop Friends Activity Gym.

Baby- en kinderproducten van Skiphop

Skiphop is een merk met baby- en kinderproducten, uitgevoerd in verschillende thema’s. Elk thema heeft meerdere producten zoals bijvoorbeeld een speelkleed en allerlei bijpassend speelgoed dat los te verkrijgen is. Het meeste speelgoed is uitgevoerd in felle kleuren, maar het merk heeft ook steeds meer collectie met pastelkleuren of voor monochrome-liefhebbers.

Skiphop Activity Gym ‘Treetop Friends’

Het speelkleed met de ‘Treetop Friends’ is eigenlijk een soort klein bos. Het speelkleed is frisgroen met bruine, oranje en helderblauwe tinten. Op het speelkleed is een boom afgebeeld en er hangen verschillende bosdieren aan de speelboog. Alle dieren maken een verschillend geluid, sommigen hebben een klein rammeltje of knisper erin zitten, maar er is ook een vogel die ingedrukt kan worden waarna het fluiten van een vogel klinkt. Alle bosdieren kunnen losgehaald worden van de speelboog, waardoor ze ook ideaal zijn om mee te nemen voor onderweg aan de maxi-cosi of kinderwagen.

Naast de bosdieren zitten er in het speelkleed ook allerlei kleine speeltjes of geluidjes. Zo knisperen de blaadjes van de bomen, de bloemetjes kunnen een piepgeluidje maken en er zit een spiegeltje in de stam die er ook uitgehaald kan worden. Het enige nadeel aan het speelkleed is eigenlijk dat het kleed zelf vrij dun is. Wij leggen deze dus ook altijd op ons vloerkleed en in het begin vaak ook nog een deken eronder, bijvoorbeeld een fleecedeken.

Bij het speelkleed wordt ook een kussentje geleverd wat ideaal is voor baby’s om te gebruiken als zij op hun buik liggen. Toen dat eenmaal prima ging, hebben wij het kussentje eigenlijk niet meer gebruikt.

Wij hebben het speelkleed neergelegd vanaf ongeveer één maand en Senne ligt of zit er nu – met zijn bijna 9 maanden – nog steeds af en toe op. Voor een babyproduct hebben we er dus best lang plezier van!

Speelkleed schoonmaken

Het speelkleed zal niet brandschoon blijven natuurlijk, helemaal niet nadat een baby zijn handjes ontdekt en alles in zijn mond gaat stoppen. Gelukkig is het schoonhouden van het speelkleed erg simpel: wij wassen deze gewoon op 30 graden in de wasmachine. Het spiegeltje kan er dan afgehaald worden.

Speelkleed opbergen of meenemen

Het speelkleed wordt geleverd in een plastic hoes, waarin het speelkleed ook na gebruik weer opgeborgen kan worden. Je kunt het kleed simpel opvouwen met de speelboog er nog aan en in de hoes doen. Deze hoes paste perfect bij ons in de lade van de box. Door de hengsels aan de plastic hoes kun je deze ook makkelijk meenemen, het is een plat pakketje en dus altijd wel plek voor in de auto. Wij namen het speelkleed mee op vakanties en weekendjes weg. Ideaal!

Skiphop speelkleed kopen

Bestel het Skiphop ‘Treetop Friends’ speelkleed bij bol.com. Het speelkleed is er ook in een andere, prachtige uitvoering die volgens mij nog niet zo lang verkrijgbaar is: Skiphop speelkleed pastel ‘Treetop Friends’.

Naast het Treetop Friends speelkleed zijn er ook nog andere superleuke speelkleden van Skiphop:

Dit artikel bevat affiliatelinks, bekijk de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.