Kind Lezen Sinterklaas

Supersinterklaasboek: Piet in zeven dagen

zwarte piet in zeven dagen boek

O, kom er eens kijken…wat er veel leuke Sinterklaasboeken zijn! Deze keer staat ‘Piet in zeven dagen’ in het zonnetje, want wat is dit een leuk en mooi voorleesboek over pietjes in opleiding. 

Pietje in opleiding

Het boek ‘Piet in zeven dagen’ is ideaal om al te lezen voor Sinterklaas aankomt in Nederland, want het vertelt het verhaal van kleine Pikolino die in opleiding gaat om piet te worden. In rijm wordt verteld hoe hij zeven dagen lang alles leert over het pietenvak om uiteindelijk mee naar Nederland te mogen met de stoomboot. Pikolino doet enorm zijn best om alles onder de knie te krijgen, maar toch gaat er iets mis… Zou hij wel mee naar Nederland gaan? Gelukkig komt uiteindelijk alles goed!

Het voorleesboek bevat naast het leuke verhaal, volledig in rijm, ook veel mooie illustraties van het paleis van Sinterklaas in Spanje en de stoomboot waar Pikolino zijn opleiding volgt. Alleen al voor de mooie illustraties is dit een prachtig boek om in huis te hebben en te lezen in de periode vlak voor Sinterklaas totdat hij weer teruggaat naar Spanje.

Bestel het boek ‘Piet in zeven dagen’ bij bol.com!

boek sinterklaas zwarte piet in zeven dagen cadeautjes zwarte piet in zeven dagen binnenkant

Zwarte piet in zeven dagen

Eigenlijk heet dit boek ‘Zwarte piet in zeven dagen’, maar aangezien ik een voorstander ben van een Sinterklaasfeest waarbij niemand zich gekwetst voelt, heet dit boek voor mij ‘Piet in zeven dagen’ en zo lees ik dat ook voor aan mijn kinderen. En ik hoop ontzettend dat de uitgeverij dit boek opnieuw wilt uitgeven met als titel ‘Piet in zeven dagen’ dan zullen wij het zeker aanschaffen. Dit exemplaar hadden wij geleend bij de bibliotheek.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Sinterklaas inspiratie, tips en Diy's - Feestdagen | ElsaRblog
    november 16, 2018

    […] SuperSinterklaasboek: Piet in zeven dagen  ⇔ mamalifestyle.nl […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.