Kind Spelen

DIY: vrolijke verrekijker maken

diy vrolijke verrekijker maken - kids knutselen

Met de Nationale Tuinvogeltelling in gedachten gingen Javian en ik aan de slag om een verrekijker te maken zodat wij komend weekend extra goed vogels kunnen spotten in onze tuin. Zo’n verrekijker is heel gemakkelijk gemaakt en een mooie aanleiding om samen met Javian over vogels te praten. 

Bekijk ook vooral even deze aflevering van Luizenmoeder over knutselen met wc-rolletjes

De Nationale Tuinvogeltelling is dit jaar op 25, 26 en 27 januari 2019. Iedereen die wil, mag een half uurtje vogels tellen in zijn tuin of balkon. Meer informatie over de tuinvogeltelling kun je vinden op de website.

Nodig voor een vrolijke verrekijker

  • 2 kartonnen wc-rolletjes
  • masking tape in verschillende kleuren
  • een stuk touw
  • schaar

Verrekijker maken

Leg de twee wc-rolletjes tegen elkaar aan en wikkel hier masking tape omheen totdat het een verrekijker wordt. Daarna knip je een stuk touw af, lang genoeg om de verrekijker om de nek te kunnen dragen. Het stuk touw kan aan beide kanten vastgemaakt met masking tape.

Dit stappenplan is ideaal voor kinderen vanaf drie jaar, omdat zij de tape netjes genoeg kunnen plakken zodat er een verrekijker ontstaat. Voor kinderen jonger dan drie jaar zul je als ouder waarschijnlijk een beetje moeten helpen.

diy verrekijker javian vogelspotter javian verrekijker spotten

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.