Kerst Kind Spelen

Duplo kerstboom versieren

duplo kerstboom versieren

Een superleuke activiteit voor een peuter of kleuter in deze kerstperiode: een kerstboom van Duplo versieren. Leuk om verschillende kleuren mee te leren, maar ook gewoon leuk om iets passend bij de kerstperiode te bouwen. 

Nodig voor een Duplo kerstboom versieren

  • een groene bouwplaat
  • een aantal groene blokjes
  • bruine blokjes
  • bloemen of andere Duplo figuurtjes om mee te versieren

Wij hebben gebruik gemaakt van onze Duplo collectie die bestaat uit veel verschillende Duplo sets. Maar er zijn een aantal Duplo sets verkrijgbaar bestaande uit verschillende kleuren en vormen van blokjes: Lego Duplo Luxe Opbergdoos, Lego Duplo Opbergdoos en Lego Duplo Creatieve Bouwdoos.

Duplo kerstboom bouwen

Zoek eerst een aantal groene blokjes om de kerstboom mee te bouwen. In de Duplo dozen zijn twee verschillende kleuren groene blokjes te vinden. Daarnaast zijn de blokjes er natuurlijk in verschillende maten en vormen. De boom kan uiteraard uit één kleur groen bestaan en dezelfde afmetingen blokken bestaan, maar beide kleuren groen en verschillende vormen Duploblokjes kan natuurlijk ook. Voor de stam van de kerstboom heb je een aantal bruine blokjes nodig. Dan kun je de kerstboom bouwen. Begin bovenaan, dan weet je zeker dat je onderaan goed uitkomt en er een piek en een stam op de bouwplaat past.

duplo kerstboom versieren (1)

Duplo kerstboom versieren

Verzamel nu verschillende blokjes, in andere kleuren dan groen, om de kerstboom mee te versieren. Ik gaf onze peuter Senne verschillende kleuren Duplo bloemen om de kerstboom mee te versieren.

Ook op de foto te zien is het Lego Duplo Disney Frozen ijskasteel van Elsa, die past natuurlijk ook heel goed bij deze winterse kerstperiode. Bekijk ook de blog met een speciale Duplo kerstset →

Pinterest - kerst duplo kerstboom versieren

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.