Kind Lezen

Toet toet: hier komt ‘Kleine blauwe truck’

kleine blauwe truck

Enorm populair in Amerika, maar ook zeker bij ons thuis: ‘Kleine blauwe truck’. Inmiddels heb ik dit boek ontelbaar keer voorgelezen, is de pret nog steeds groot bij de kinderen en het verhaal blijft mooi. Een echte aanrader dus! 

Kleine blauwe truck

Het verhaal van ‘Kleine blauwe truck’ is heerlijk op rijm, wat ik extra prettig vind bij voorlezen omdat de aandacht vaak dan beter vast te houden is voor jongere kinderen. Daarnaast bevat het verhaal naast een heleboel leuke dieren en natuurlijk de blauwe truck ook nog eens een mooie levensles voor jong en oud. De kleine blauwe truck mag dan misschien klein zijn, behulpzaam en vriendelijkheid zijn belangrijkere eigenschappen in het leven.

Voorlezen of zelf lezen?

Het boek is ontzettend leuk om voor te lezen aan dreumesen, peuters en kleuters. En kinderen die net leesonderwijs krijgen, kunnen dit boek waarschijnlijk ook al snel zelf lezen. Vooral de dierengeluiden passend bij alle boerderijdieren zijn natuurlijk erg leuk om samen met de kinderen te doen.

Illustraties

De illustraties zijn heel duidelijk en daardoor ook extra leuk voor jonge kinderen. De zachte en natuurlijke kleuren passen mooi bij het verhaal.

Wat mij betreft een echte nieuwe klassieker die niet in de (kinder)boekenkast mag ontbreken!

Bestel ‘Kleine blauwe truck’ hardcover bij bol.com →
Bestel ‘Kleine blauwe truck’ kartonboek bij bol.com →

De dieren op de foto zijn van Schleich en de blauwe truck en auto zijn van Little Dutch.

kleine blauwe truck (1)

Bekijk nog veel meer leuke boekentips voor kinderen →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.