Mama Marike

Mijn persoonlijke goede voornemens in 2018

mamalifestyle goede voornemens 2018

De start van een nieuw jaar voelt voor mij altijd als een nieuwe kans om met iets nieuws te beginnen of dingen anders aan te pakken. Die dingen vat ik samen in mijn persoonlijke goede voornemens als een soort houvast waar ik het komende jaar mee aan de slag wil gaan. 

Voorheen bedacht ik goede voornemens en moest ik daar direct op 1 januari mee beginnen. Omdat ik daar zo hard voor mijzelf in was, mislukte deze goede voornemens vaak. Tegenwoordig ben ik wat liever voor mijzelf en wil ik mijn goede voornemens langzaam laten integreren in mijn leven zodat de kans groter is dat het een gewoonte wordt. Langzaam stappen maken past wat dat betreft beter bij mij, hardlopen heb ik ook nooit lang volgehouden haha.

Bekijk mijn goede voornemens voor het jaar 2016 op Instagram

1 – Persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen jaren hebben met name in het teken gestaan van ons gezin, maar nu Javian bijna naar de basisschool gaat en Senne zichzelf ook steeds beter leert vermaken komt er ook meer tijd voor mij. Die tijd wil ik goed gebruiken om mijzelf op professioneel vlak te ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik een vakgebied ontdekt wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, maar ik wil daarin nog meer leren en niet alleen meer het werk voor anderen uitvoeren maar ook mijn kennis delen. Mede daarom ben ik meer gaan samenwerken met Jonas en Carolien van The Big Story en Bladendokter.

2 – Meer mama

Mijn werk stopt nooit en dus lag mijn telefoon of laptop altijd binnen handbereik, maar daardoor was de focus totaal weg. Niet alleen de focus voor mijn werk, maar ook mijn focus als moeder. Regelmatig klapte ik even snel mijn laptop open om snel even een tekst te schrijven of iets op te zoeken, waarna ik de laptop weer even abrupt moest dichtklappen omdat de kinderen aandacht nodig hadden. Het komende jaar wil ik daar alerter op zijn zodat ik gefocust aan het werk kan, maar ook soms even volledig moeder ben. Werken doe ik op de dagen dat ik ook daadwerkelijk oppas heb of op locatie zit en mocht er dan toch nog werk blijven liggen dan komt dat in de avonduren of in de weekenden als Frank thuis is.

Daarnaast wil ik meer ondernemen met de kinderen apart van elkaar. Op korte termijn vooral met Javian, want die heeft het echt nodig momenteel en dat wordt straks natuurlijk lastiger wanneer hij naar de basisschool gaat. Maar ook Senne heeft soms even wat een-op-een-tijd nodig zonder broer die soms net wat harder knuffelt dan bedoeld.

3 – Meer bewegen

Dit is eigenlijk geen nieuw voornemen, want het is iets wat ik mij al voornam aan het begin van 2016. Door de zwangerschap van Senne lukte dat even minder goed, maar sinds een half jaar gaat dat alweer een stuk beter. Ik wandel regelmatig even met de jongens – soms om Senne in slaap te krijgen als hij weer eens een dutje weigert, soms om Javian even ‘uit te laten’ en soms combineren we het met een bezoekje aan de bibliotheek of de supermarkt – en het voelt altijd goed om gedaan te hebben als we weer thuis zijn, even een stuk buiten lopen geeft energie die ik goed kan gebruiken.

Naast het wandelen ben ik ook alweer een tijdje wekelijks baantjes aan het zwemmen met een van mijn zusjes. Ik begon eigenlijk om wat gewicht te verliezen, maar ondanks dat daar nog niets is in veranderd merk ik wel een duidelijk verschil in snelheid in al die weken en dus heeft het toch zeker wel effect op mijn lichaam en voor nu is dat prima zo.

4 – Meer structuur

Ben ik de enige die vergeet om tandartsafspraken te maken, medicijnen op tijd op te halen bij de apotheek en ongepland doordeweeks de frituurpan aanzet omdat ik even niet goed kan bedenken wat we anders moeten eten? Af en toe heb ik mijn leven even helemaal niet op orde, natuurlijk is dat voor een deel te wijten aan de zwangerschapsdementie en het ontzwangeren. Maar des te belangrijk om het nu goed aan te pakken. Feitelijk komt het erop neer dat ik meer structuur in mijn leven nodig heb. Met de komst van Senne is dat al beter gelukt, want hij is een baby die echt belang heeft bij regelmaat en structuur. Maar er zijn nog een aantal punten die meer structuur nodig hebben. Zo ben ik op zoek naar een goede planning voor het eten zodat we niet even snel tussendoor de frituurpan aanzetten of een pizza in de oven gooien, maar dit kunnen bewaren voor de weekenden of speciale gelegenheden wanneer we er bewuster van genieten. En voor meer structuur wat betreft de rest ga ik weer actief een agenda en gezinsplanner gebruiken. En ik overweeg om ‘Werkboek voor een structuurjunkie in spe‘ van Cynthia Schultz te kopen, maar op de een of andere manier staat het woord junkie mij tegen.

5 – Meer liefde

Misschien wel mijn belangrijkste voornemen is meer liefde in mijn leven en dat geldt in alle opzichten. Allereerst is er de liefde voor Frank die meer aandacht nodig heeft – door alle zorgen van het afgelopen jaar en de slapeloze nachten waar we nog altijd mee te maken hebben is het heel gemakkelijk om elkaar af en toe te vergeten. En ook mijn vriendschappen kunnen wel wat meer liefde gebruiken, met een pasgeboren baby ben je toch vooral op jouw eigen leven gefocust en dat is in sommige gevallen ten koste gegaan van vriendschappen. De vrienden die nog overgebleven zijn, zijn dus extra waardevol en verdienen meer liefde.

Dit zijn mijn belangrijkste goede voornemens voor 2018. Heb jij ook goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.