Eten&drinken Recepten

Plaattaart met courgette en brie

Plaattaart courgette brie

Na het succes van de plaattaart met pompoen en courgette kon een andere variant niet uitblijven natuurlijk. Voor een gezellige avond met een groep vrienden maakte ik vier verschillende varianten die ik nu een voor een zal delen. Deze keer een vegetarische variant: de plaattaart met courgette en brie. 

Ingredienten voor plaattaart met courgette en brie

  • zes plakjes bladerdeeg
  • een courgette
  • een verpakking brie
  • rode ui
  • tijm
  • een ei
  • twee eetlepels creme fraiche

Recept plaattaart met courgette en brie

Laat de oven voor verwarmen op 200 graden. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Bedek er een ovenplaat mee en druk alle randen goed aan. Snijd een courgette en brie in schijfjes. Snipper een rode ui en haal de blaadjes van de tijmtakjes. Leg nu een rij courgette schijfjes op het bladerdeeg, dan een rij brie en herhaal totdat het bladerdeeg vol ligt, houd ongeveer een centimeter aan alle kanten vrij. Strooi nu wat rode ui en tijmblaadjes erover. Vouw de randen een beetje om. Kluts een ei los en meng met de creme fraiche. Verdeel het mengsel over de plaattaart en zet deze in de oven op 200 graden voor 20 minuten.

Serveer eventueel met een salade of gebruik balsamicostroop om de plaattaart wat extra smaak te geven.

plaattaart met courgette en brie oven

Bekijk de andere varianten van deze plaattaart:

Bekijk nog meer recepten voor het avondeten, er staat genoeg inspiratie op de website!

Pinterest - plaattaart courgette brie

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.