Eten&drinken

Oranje Leeuwinnen supporten met oranje hapjes en drankjes

oranje feestje monkey platter sodastream

Het kijken van de wedstrijden van het Nederlands Elftal ging bij ons vroeger altijd al gepaard met veel gezelligheid, of dat nou in het stadion was of bij ons thuis met vrienden. Nu de Oranje Leeuwinnen op het WK voetbal in Frankrijk spelen kijken wij de wedstrijden thuis met oranje hapjes en drankjes. 

Oranje Leeuwinnen kijken

Door de gunstige tijdstippen van de wedstrijden tot nu toe hebben onze jongens al best veel van de Oranje Leeuwinnen kunnen zien. Voor mijn zoons is het voetbal kijken dit jaar extra leuk, want diverse familieleden zaten al in het stadion tijdens dit WK en dus kijken we behalve naar het voetbal ook goed naar het publiek om familie te spotten.

Voetbal kijken met kinderen

Zo’n voetbalwedstrijd vergt wel wat van de concentratie van een peuter en kleuter, daarom maken we het extra gezellig met oranje hapjes en drankjes. Ook leuk om er een wedstrijdelement aan toe te voegen door bijvoorbeeld bij elk doelpunt of gele/rode kaart de kinderen hapjes te laten uitdelen. Zo blijft een lange voetbalwedstrijd kijken ook leuk voor peuters en kleuters.

oranje feestje monkey platter oranje feestje monkey platter (1)

Oranje Monkey Platter

Voor de kinderen maak ik regelmatig een Monkey Platter, vaak geserveerd in deze bloemvormige schaal van Zuperzozial. Dan is er plek genoeg voor verschillende soorten hapjes. Voor de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen gingen we natuurlijk op zoek naar oranje eten, dit hebben we allemaal gebruikt:

  • worteltjes
  • oranje snoeppaprika’s
  • cantaloupe meloen
  • kinderwortelchips van Ella’s kitchen
  • gezouten pretzels
  • paprikachips
  • oranje snoepsmiley’s
  • oranje m&m’s
  • oranje mergpijpjes

Niet in de Monkey Platter, maar ook erg lekker: oranje tompoucen of oranje donuts!

Sodastream oranje limonade sinaasappel

Oranje limonade met Sodastream

Wij drinken thuis veel bruisend water, wat we maken met onze Sodastream. Recent kreeg ik een nieuwe Sodastream opgestuurd inclusief een aantal nieuwe smaakjes limonades met vruchtensap. Voor de eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen maakten Javian en ik bruisend water met de sinaasappellimonade, handig in een limonadetap met schijfjes verse sinaasappel en grapefruit.

Het bruisend water in een limonadetap blijft natuurlijk wel minder lang bruisend dan in een fles van Sodastream, dus maak zoveel als jouw publiek gaat drinken en eventueel aan met vers bruisend water als de tap bijna leeg is.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.