Kind Spelen

DIY: IJskasteel van Elsa uit Frozen

houten pakhuis frozen ijskasteel elsa

Een houten pakhuis biedt eindeloos veel mogelijkheden om mee te spelen, zo maakten wij er een houten ijskasteel van a la het kasteel van Elsa uit Frozen. Lees en bekijk hoe wij dat gedaan hebben.  

In november kocht ik het houten pakhuis via Marktplaats waarna het dienst deed als pietenpakhuis zolang Sinterklaas in het land was. Daarna wilde Javian heel graag een ijskasteel ervan maken en dus gingen we aan de slag.

Frozen ijskasteel maken

Al sinds de zomer van 2017 had Javian een set met speelpoppetjes van Elsa en Anna van Frozen. Sinds hij de film zag, is hij een grote fan van Frozen en dus kwamen we in december op het idee om een ijskasteel te maken van het pakhuis. Elsa en Anna hadden we al in huis, dus dat was een mooi uitgangspunt.

In onze collectie Schleich dieren vonden we een hert, wat mooi dienst kon als ‘Sven’ het rendier. En een sierlijk houten witte kerstboompje staat er mooi bij als decoratie, deze kochten we bij Dille&Kamille in de uitverkoop. Daarna kon het echte versieren beginnen!

houten pakhuis frozen kasteel witte boom rendier

Echt ijskasteel

Terwijl Javian verschillende houten ijskristallen aan de ramen ophing, maakte ik van een stuk touw en verschillende masking tapes in de kleuren zilver, mintgroen en een print met paars en lichtblauw een kleine slinger. Deze slinger hing ik aan de voorkant van het ijskasteel. Samen met de rest van de decoratie en natuurlijk de speelpoppetjes van Frozen werd het al een echt ijskasteel.

Aan de haak aan de voorkant hingen we nog een groter ijskristal wat we in huis hadden als kerstdecoratie, wat het geheel nog echter maakte. Ook hadden we kleine witte houten ijskristallen van de Action in huis die we rondom het ijskasteel neerlegde.

houten pakhuis frozen ijskasteel ijskristallen

Spelen met het ijskasteel van Frozen

We hebben de film Frozen zo vaak gekeken dat Javian hele scenes van de film uit zijn hoofd kent en dus ook naspeelt met zijn ‘Elsa’ en ‘Anna’ en natuurlijk ook ‘Sven’. Superleuk om te zien hoe lief hij ermee speelde!

 

Ga jij ook een houten pakhuis of poppenhuis omtoveren tot een ijskasteel van Elsa? Er is veel leuk Frozen speelgoed verkrijgbaar dat hier goed bij past:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.