Feest Verjaardag

Senne’s eerste verjaardag: het grote feestverslag van zijn jungle feest

one wild year jungle party wild one party

Het lijkt – of is eigenlijk – alweer eeuwen geleden dat we de eerste verjaardag van Senne vierden. Bij deze het verjaardagsverslag met alle feestdecoratie die wij in huis hadden voor het jungle feest. 

Lees ook: Senne’s eerste verjaardag: jungle feestoutfit

‘The Wild One – jungle party’

Omdat onze Senne zo’n wildebras kan zijn, kozen wij voor het verjaardagsthema ’the wilde one – jungle party’, een ontzettend leuk en uitgebreid thema. De verjaardag vierden we gewoon bij ons thuis, in onze witte woonkamer, dus er was wel wat aankleding nodig om er een feestelijke jungle van te maken.

jungle feest one wild year tafelklem

One Wild Year – een jaar in foto’s

Een van de eerste dingen die ik bedacht, was een slinger met de tekst ‘one wild year‘, gemaakt met een letterslinger. Daarbij hing ik een metalen rek met alle maandfoto’s van Senne’s eerste jaar. Dit hing bij de tafel waar uiteindelijk ook al het eten en drinken kwam te staan.

De vaas vulden we met nepbladeren gekocht bij Flying Tiger, Ikea en de Xenos. De tafelklem komt bij Intratuin vandaan, maar kun je ook online vinden en gebruiken we bij alle verjaardagen en feestjes voor versiering. De houten slingers komen uit een ouder kerstassortiment van de Xenos. Ook zo’n houten slinger? Koop houten kralen bij bol.com en maak er zelf een. De letterslinger is van A Little Lovely Company. Het metalen rek kocht ik een tijd geleden bij de Wibra. De vierkante foto’s liet ik afdrukken bij Hema.

Senne jarig decoratie tafelklem bladeren - jungle feestsenne jungle party tafelklem 1 monstera

Posters, bladeren en tafelklem

Op de andere hoek van de tafel stond ook een vaas met nepbladeren die goed passen bij de sfeer van een jungle feest. Daarboven hingen posters van bladeren die ik vond bij Kwantum. Aan de tafelklem hing op de hoek een metalen ‘1’, omdat het natuurlijk Senne’s eerste verjaardag was. Zo’n zelfde metalen cijfer als ik heb, heb ik niet meer kunnen vinden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een metalen huisnummer gebruiken.

jungle feest diy slinger xenos papier Senne jarig jungle feest toekan slinger jungle feest slingers toekan dieren

Kleurrijke slingers

Om onze witte woonkamer wat meer kleur te geven, hebben we een aantal slingers opgehangen. Bij de Xenos vond ik een set met een kartonnen slinger om zelf in elkaar te zetten, hier heb ik een print tussenuit gehaald en zelf groene vlaggetjes aan toegevoegd. De dierenslinger in mintgroen en zwart-wit kocht ik ooit bij de Wibra. De toepasselijke toekan slinger is van My Little Day en komt bij Confetti & Balloons vandaan.

Ook leuk:

senne isaak morris the wild one party

Letterslinger

Naast de feestslingers passend bij het thema hadden we ook een aantal letterslingers opgehangen in zowel zwart als pastel. Zoals ‘one wild year’, maar dus ook ‘Senne Isaak Morris’ en ‘The Wild One’. Daarnaast had ik op de deur naar de woonkamer een slinger opgehangen met de tekst ‘pas op – loslopend wild’, maar daar heb ik helaas geen foto van.

De letterslingers heb ik gemaakt met een zwarte letter banner en pastelkleurige letter banner van A Little Lovely Company. Die laatste is niet meer verkrijgbaar, maar er is wel een mooie boho chic letter banner.

senne jungle party stokke stoel hydrofiel doek botanicalSenne jarig botanic hydrofiel doek cup of me

Botanical hydrofiel doek

De hydrofiel doek met bladerprint kreeg ik van cupofme.nl, dezelfde webshop als waar ons boxkleed vandaan komt. De print van deze doek paste natuurlijk ook heel mooi bij het thema en lag dus in de woonkamer binnen handbereik als sjaal/slab en decoratie, zoals bijvoorbeeld over de leuning van de Stokke Tripp Trapp stoel.

Bekijk ook Senne met de hydrofiel doek als sjaal →

jungle feest hydrofiel doek schleich leeuwsenne jungle party toekan bordjes schleich dieren

Schleich dieren

Natuurlijk haalden we ook de Schleich dieren die bij het Jungle feestthema pasten tevoorschijn. De volgende dieren hadden wij in huis:

Bij de Hema is ook een leuke set met jungledieren te vinden. Deze set gebruikten wij bij de taart.

jungle feest posters vtwonen kwantum

Jungle feest posters

Bij de Kwantum haalde ik ook nog een poster met een illustratie van bladeren, daaromheen dierenposters van een vtwonen posterboek en een muursticker van een leeuw van Studio Ditte – bij ons hangt een ‘small’, maar deze is in geel alleen nog maar als ‘large’ verkrijgbaar geloof ik.

senne wild one party jungle feest lightbox party animals

Lightbox: party animals

De lightbox van A Little Lovely Company kreeg ik enkele jaren terug voor Moederdag, maar gebruikten we nog niet heel veel. Voor de verjaardag van Senne zette ik er ‘party animals’ op met een ballon.

senne jungle party my little day feestdecoratiejungle feest toekan feest

Avontuurlijke tafeldecoratie

Voor op de tafel hadden we bordjes en bekers van My Little Day via confettiandballoons.nl met toekans, qua kleuren en print pasten deze perfect bij het thema.

Voor servetten putte ik uit de collectie die ik al had. Het werd een mix van onder andere Ikea, Meri Meri en Kwantum. Ik had ook nog rietjes van Kikkerland met bamboe-print.

senne jungle party ballonnen box

Heel veel ballonnen

Naast alle bovenstaande decoratie hadden we ook heel veel groene ballonnen, gele ballonnen, mintgroene ballonnen en witte ballonnen opgeblazen. Ook had ik enkele ballonnen met monsterabladeren van de Xenos. Een groot deel daarvan zat in de box waar Senne heerlijk met de ballonnen speelde, maar er hing ook een deel aan het plafond en aan de verjaardagsstoel van Senne.

Nog meer leuks voor een jungle kinderverjaardag:

 


Dit artikel bevat affiliatelinks en artikelen die zijn opgestuurd of met korting aangeschaft, dit zal nooit mijn mening beinvloeden. Lees ook de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Kinderfeestje, welk thema kies je? ⋆ Marstyle
    maart 20, 2019

    […] grote) dochter. Heb je juist een ukkie rondlopen? Mamalifestyle gaf voor de eerste verjaardag een junglefeest. Nog meer inspiratie vind je bij Hemelryk die onder meer donuts omtoverde in ananassen op het […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.