De plaattaart met tonijn, tomaat en mozzarella lijkt wel op een pizza qua ingrediënten. Bij mij thuis zijn ze dol op deze plaattaart.
Het recept voor deze plaattaart is geinspireerd op een verse pizza van Albert Heijn. De basis is hetzelfde qua ingredienten, maar net iets makkelijker voor thuis te maken.
Nodig voor plaattaart met tonijn, tomaat en mozzarella
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 blikje tonijn
- 2 tomaten (eventueel in verschillende kleuren)
- 2 zakjes mozzarella
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 ei
- rucola
- zout en peper
Stappenplan plaattaart met tonijn, tomaat en mozzarella
Laat de bladerdeeg ontdooien en maak hierna er een rechthoek mee op een ovenplaat. Druk alle randen goed tegen elkaar aan, eventueel met een vork. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de bladerdeeg. Snijd de tomaat in schijfjes. Beleg de plaattaart met de tonijn en tomaat. Klop het ei nu met de creme fraiche en verdeel dit mengsel over de plaattaart.
De plaattaart kan nu in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200 graden. Verdeel voor serveren nog wat rucola over de plaattaart.
Bekijk ook de andere recepten voor plaattaart:
0 reacties