Eten&drinken Recepten

Variëren met de flammkuchen van Uit Pauline’s keuken

Flammkuchen - Uit Paulines Keuken kookboek

Pauline Weuring, de vrouw achter ‘Uit Pauline’s keuken’ heeft een van de populairste foodblogs van Nederland en een gelijknamig kookboek op haar naam staan. In haar kookboek staan veel fijne gerechten, die gemakkelijk en snel klaar zijn! Want zoals Pauline zelf zegt, moet koken leuk zijn en vooral niet te ingewikkeld. Het is een boek, dat vies mag worden in de keuken en wat in elk gezin zeker niet mag ontbreken. Flammkuchen is een van die fijne gerechten uit het kookboek, een hit voor in het weekend!

Variëren met Flammkuchen

Flammkuchen, een specialiteit uit de Elzas is een soort pizza. Traditioneel wordt hij belegd met crème fraîche, spek en uien. Pauline heeft 3 lekkere variaties hierop bedacht, maar ga zeker zelf ontdekken wat je lekker vindt! Maak er een feestje van met de kinderen en laat iedereen zelf zijn eigen flammkuchen versieren.

Nodig voor 3 kleine of 1 grote Flammkuchen

  • 350 gram (spelt)bloem
  • 5 gram gist
  • 7 gram zout
  • 210 gram lauwwarm water
  • scheut olijfolie
  • 200 gram crème fraîche
  • 125 gram zure room

Naar smaak

  • zalm
  • rucola

Stappenplan Flammkuchen

Doe de bloem in een kom, voeg het zout en de gist los van elkaar toe. Voeg het water en een scheut olijfolie toe. Kneed hier een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt. Laat het afgedekt een uur rijzen. Verwarm de oven op 250 graden.

Verdeel het deeg en rol het uit in de vorm die jij wilt. Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. De flammkuchen mag acht tot tien minuten in de oven. Na het bakken verdeel je ongeveer 100 gram gerookte zalm over de flammkuchen en maak je het af met rucola en wat peper en zout.

In ‘Uit Pauline’s keuken’ staan nog meer variaties en duik vooral je kast in om zelf je favoriete topping te bedenken!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.