Eten&drinken Recepten

Makkelijke koolhydraatarme nasi met bloemkoolrijst, erwten en paprika

Lekker veel groenten eten, dat kan met deze bloemkoolrijst nasi. Want in plaats van rijst te gebruiken, maken we deze nasi met rijst gemaakt van bloemkool. Voeg er wat extra groenten en kruiden aan toe en je hebt een heerlijke gezonde nasi vol met groenten.

Bekijk nog meer recepten met bloemkoolrijst →

Zelf bloemkoolrijst maken

Door een bloemkool te raspen of fijn te malen met een keukenmachine krijg je een structuur die lijkt op rijst. Ideaal om rijst mee te vervangen en zo koolhydraatarme gerechten te maken. Daarnaast vinden veel kinderen rijst wel lekker en kunnen ze met bloemkoolrijst toch meer groenten eten.

Bloemkoolrijst kopen

Bloemkoolrijst kun je zelf maken, maar zelf kopen kan natuurlijk ook. Bloemkoolrijst is in het koelschap van de supermarkt te vinden, maar ik heb standaard een zak bevroren bloemkoolrijst in de vriezer zitten.

Ingrediënten voor bloemkoolrijst nasi met groenten

  • Bloemkoolrijst
  • Rode ui
  • Knoflooktenen
  • Paprika
  • Wortel
  • Erwten

Snipper de rode ui en twee a drie knoflooktenen en bak deze in een grote wok- of hapjespan met een scheutje olijfolie. Snijd nu de paprika in kleine reepjes, de wortel in halve schijfjes en voeg deze samen met de erwten toe aan de pan. Bak even goed aan, zodat alles goed gaar is. Voeg nu de bloemkoolrijst toe en meng alles goed met elkaar.

Voeg nu naar smaak kruiden toe zoals kurkuma en komijn en een klein scheutje ketjap. Meng alles goed met elkaar. Serveer warm, lekker met een omelet erbij.

Bekijk nog meer recepten voor avondeten →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.