Kind Lezen

Kom erbij: kinderboekenweek 2018

kinderboekenweek 2018 - kom erbij

Hoera, het is Kinderboekenweek! Met twee echte boekenverslinders in huis – één letterlijk en één figuurlijk – is dit wel een feestweek bij ons thuis. Dus uiteraard gingen we na ons bezoek aan de plaatselijke boekhandel niet met lege handen naar huis. We namen onder andere het boek ‘Kom erbij’ en het kinderboekenweekgeschenk mee naar huis. 

Lees ook: Javian kiest een boek voor de Kinderboekenweek 2017

Prentenboek ‘Kom erbij’

Elk jaar wordt er een speciaal prentenboek uitgegeven passend bij het thema van de Kinderboekenweek en dit jaar is dat ‘Kom erbij’ van Milja Praagman. Het boek gaat over een jongen en een meisje die in het park waar zij vaak spelen iets zien wat er eerder nog niet was. Er staat een bordje bij ‘Niet aankomen’, maar Kit kan het niet laten. Bij elk kindje wat erbij komt, roept Kit: ‘kom erbij’, want er is plek voor iedereen. ‘Kom erbij’ is een mooi prentenboek over vriendschap en samen spelen, daarnaast zijn de illustraties erg mooi en de kleuren echt prachtig.

Lees meer over het prentenboek op de website van de Kinderboekenweek. Bestel ‘Kom erbij’ bij bol.com.

Een boek uitkiezen

Tijdens de Kinderboekenweek mogen onze kinderen een boek uitkiezen in de boekwinkel. Aangezien Senne daar nog een beetje jong voor is – lees: hij wil gewoon alle boeken hebben – besloot ik dit prentenboek voor hem te kopen.

Eenmaal in de winkel bleek dat Javian dit boek ook op school had gelezen en er allerlei leuke opdrachten bij had gedaan.

 

Voor het kinderboekenweekgeschenk zijn mijn kinderen nog een beetje jong, maar we bewaren deze voor als ze wat ouder zijn.

Dit artikel bevat een affiliatelink, lees de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.