Al jaren maak ik op dezelfde manier carrot cake en niet voor niets, want het smaakt goed en is nog nooit mislukt. Daarnaast is het een ideaal recept om kinderen ook groente te laten eten, want zonder wortel geen carrot cake natuurlijk.
Het recept wat ik gebruik voor carrot cake is geïnspireerd op een recept van Cynthia.nl, ik heb het iets aangepast naar onze smaak. Het originele recept vonden wij iets te zoet, dus wij gebruiken veel minder en soms zelfs geen suiker en de creamcheese geven wij wat meer smaak met citroensap en limoenrasp.
De carrot cake bakken wij altijd in een browniebakvorm waarin wij een vel gekreukeld bakpapier leggen. Een gekreukeld vel bakpapier laat zich veel makkelijker vormen en blijft daardoor ook beter op zijn plek liggen.
Benodigdheden voor de carrot cake
- 200 gram wortel
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram boter
- 2 eieren
- koek en speculaaskruiden
Benodigdheden voor de limoen cream cheese
- 50 gram boter
- 100 gram verse roomkaas
- 1 limoen
- citroensap of limoensap
- poedersuiker
Recept carrot cake met cream cheese
Verwarm de oven op 175 graden. Rasp de wortel of gebruik een keukenmachine of staafmixer. Doe de wortel in een mengkom en voeg de twee eieren toe en naar smaak suiker (wij doen soms een eetlepel, maar laten het ook wel eens helemaal weg). Laat 150 gram boter smelten en voeg dit ook toe in de mengkom. Roer het geheel nu goed door elkaar. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en naar smaak koek en speculaaskruiden toe en roer opnieuw goed door elkaar. Doe het mengsel in de bakvorm en zet in de oven voor 45 minuten.
Laat de carrot cake volledig afkoelen voordat de cream cheese erop komt. Smelt daarvoor 50 gram boter en mix dit met de mon chou, citroensap of limoensap, limoenrasp en een scheut poedersuiker. Mix net zo lang totdat het een glad mengsel is. Besmeer de volledige carrot cake met cream cheese en laat het even een klein uurtje hard worden in de koelkast zodat het makkelijker te snijden is.
Bakken met kinderen
Doordat het mengsel voor de carrot cake geroerd kan worden en niet gemixt, kunnen kinderen hier heel goed bij helpen. Bij het maken van de cream cheese is wel een mixer nodig, maar hier kunnen de kinderen wel helpen om bijvoorbeeld poedersuiker toe te voegen.
0 reacties