Kind Lezen Sinterklaas

Supersinterklaasboek: Sinterklaas van Charlotte Dematons

charlotte dematons sinterklaas boek

Een boek zonder letters en toch een ongekend succes? Dankzij de prachtige illustraties waarop zo ontzettend veel te zien is, is het boek ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons ontzettend populair. 

Sinterklaas van Charlotte Dematons

Charlotte Dematons is illustrator en heeft voor het boek Sinterklaas een aantal zeer gedetailleerde illustraties gemaakt van Sinterklaas en zijn pieten. Het boek bevat geen tekst, enkel illustraties. Maar in de illustraties zitten hele verhalen en zelfs een aantal sinterklaasliedjes. Het boek vertelt het verhaal van Sinterklaas in Spanje tot zijn aankomst in Nederland en het rondbrengen van de pakjes.

Niet meer verkrijgbaar

Waarom ik deze blog schrijf, terwijl het boek niet meer verkrijgbaar is? Omdat ik af en toe nog wel eens tegen een exemplaar aan loop: zeer sporadisch in een winkel, maar ook op Marktplaats of in een kringloopwinkel. Wanneer je het boek nog niet in huis hebt, weet je nu dat je het dus moet kopen wanneer je er tegenaan loopt.

Het boek is op verzoek van Charlotte Dematons niet meer verkrijgbaar, zij wilde niet meer aangesproken worden op de tekeningen met zwarte piet. Je kunt daar meer over lezen bij Volkskrant. Stiekem hoop ik heel erg dat Charlotte Dematons ooit een Sinterklaasboek wil illustreren met roetveegpieten, wij zouden het zeker kopen!

Bekijk hier het boek ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons bij bol.com →

charlotte dematons sinterklaas boek stoomboot charlotte dematons sinterklaas boek winter

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.