Voor ons kerstdiner met vrienden maakte ik een heel makkelijk voorgerecht dat iedereen wel lekker vindt: drie verschillende soorten stokbroodjes. Er zit voor iedereen wel iets lekkers tussen en het is heel snel gemaakt.
Nodig voor drie verschillende stokbroodjes
- wit stokbrood, gesneden
- zeezoutboter
- knoflookboter
- brie
- veenbessenkonfijt (gekocht bij Lidl – onderdeel van het kerstassortiment)
- verse krulpeterselie
- carpaccio
- parmezaanse kaasvlokken
- balsamicostroop
Stappenplan drie verschillende stokbroodjes
- Stokbrood met knoflookboter en zeezoutboter: dit is de makkelijkste variant. Zeezoutboter en knoflookboter kun je zelf maken, door zoutkorrels of kort gebakken knoflook door boter te mengen. Maar kopen kan natuurlijk ook.
- Stokbrood met brie en veenbessen: verwarm de veenbessenkonfijt kort in een pan. Leg een plakje brie op een stokbroodje, doe hier wat veenbessenkonfijt over en wat kleine takjes verse krulpeterselie.
- Stokbrood met carpaccio: besmeer de stokbrood met zeezoutboter, verdeel er wat carpaccio, parmezaanse kaasvlokken en kleine takjes krulpeterselie overheen en wat druppeltjes balsamicostroop.
0 reacties