Een lekker makkelijk gerecht voor het avondeten: taco’s met gebakken kip tomaat en avocado. Zo gemaakt en kinderen zijn er vaak dol op, omdat taco’s op tortilla chips lijken.
Wij eten het niet heel vaak, maar als we het eten, hebben we gegarandeerd blije kinderen. Toen ze nog peuters waren, riepen ze dan ook: ”we gaan chips avondeten”.
Ingrediënten voor taco’s met kip, tomaat en avocado
- per persoon twee taco schelpen
- kip blokjes
- snoeptomaatjes
- avocado
- creme fraiche
- verse koriander
Recept taco’s met kip, tomaat en avocado
Bak de kip blokjes in de pan met wat olijfolie en naar smaak zout en peper. Doe de taco schelpen even in de oven volgens de verpakking. Tip: hang ze over het rooster heen, in plaats van ze erop te leggen. Snijd de snoeptomaatjes in partjes. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Snijd de avocado nu kruislings in en schep de stukjes met een lepel eruit. Knip de koriander met een kruidenschaar of scheur de blaadjes van de steeltjes.
Serveer de taco’s op tafel met de kip, tomaat, avocado en creme fraiche. Smullen maar!
Opgelet: er zijn mensen die koriander naar zeep vinden smaken, heel apart, maar als dat het geval is bij jou of jouw kind, dan kun je koriander prima achterwege laten of vervangen door verse peterselie.
0 reacties