Een lekker bijgerecht voor bij een chique hoofdgerecht, maar ook heel geschikt als avondeten met aardappeltjes erbij: witlof met brie, appel en tijm uit de oven.
Benodigdheden voor witlof met appel, brie en tijm
- 2 stronken witlof
- 1 appel
- brie
- een paar takjes tijm
- olijfolie
- zout en peper
Recept witlof uit de oven met brie, appel en tijm
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de stronken witlof en snijd het bittere hart eruit. Snijd de stronken dan nogmaals doormidden en leg deze in een ovenschaal. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes. Verdeel de partjes appel tussen de witlof. Snijd de brie in schijfjes en verdeel ook deze over de ovenschaal. Haal de blaadjes van een takje tijm en verdeel deze over de ovenschaal. Eventueel kunnen er ook takjes bovenop gelegd worden, maar de takken zijn niet eetbaar en moeten voor het eten dus verwijderd worden.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Sprenkel wat olijfolie over de ovenschaal en zet de schaal in oven voor 25 minuten. Schud de schaal tussendoor nog even goed heen en weer, eventueel met behulp van een vork. De witlof is klaar als deze glanst en de brie gesmolten is.
Serveer de witlof uit de oven eventueel met balsamicostroop.
0 reacties