Mama Marike

Dit zijn de artikelen die jullie wel en ook hoogstwaarschijnlijk niet lazen in 2018

logo mamalifestyle

Er is weer een jaar voorbij en dus is er ook weer een nieuw jaaroverzicht met best gelezen artikelen en dit jaar voor het eerst ook een overzicht met de slechts gelezen artikelen. Daarnaast blik ik wat bloggen betreft terug op het afgelopen jaar en kijk ik vooruit op het nieuwe jaar. 

Terugblik: bloggen in 2018

In 2018 verschenen er 86 blogs online, met name in de laatste drie maanden van het jaar verschenen er veel nieuwe blogs. De feestdagen geven mij veel inspiratie en ik had nog een heleboel concepten klaarstaan met Sinterklaas- en kerstinspiratie van vorig jaar die ik dit jaar heb af gemaakt en gepubliceerd. Toch viel het aantal mij best tegen, helemaal omdat er bijna nog net zoveel concepten klaarstaan om af gemaakt en gepubliceerd te worden.

Vooruitblik: bloggen in 2019

Ik heb zelden gebrek aan blogonderwerpen, maar het zijn wel vaak ideeën waarvoor redelijk wat voorbereidingswerk nodig is wat betreft het maken of stylen van ideeën en fotograferen voordat ik aan het daadwerkelijk bloggen kan beginnen. Ik hoop in 2019 beter te kunnen plannen en meer tijd vrij te maken voor alle ideeën in mijn hoofd. Hopelijk resulteert dat ook in meer blogs, want ik heb nog steeds erg veel plezier in het bloggen.

Best gelezen artikelen in 2018

Net als voorgaande jaren kijk ik altijd naar de best gelezen artikelen die gepubliceerd zijn in 2018. Heel verbaasd ben ik niet over de top tien, want een aantal artikelen deden het heel goed op Facebook, Pinterest of Google en anderen zijn grote mijlpalen die in mijn persoonlijke kring goed gelezen werden. Ik ben heel benieuwd of jij deze artikelen allemaal hebt gelezen het afgelopen jaar?

 1. Black Friday 2018: de leukste webshops en merken voor mama en kind
 2. OOTD: met een emotionele lading…
 3. 5x een leuke houten loopfiets
 4. Senne’s eerste verjaardag: het grote feestverslag van zijn jungle feest
 5. Een nieuwe bril van Kylie Minogue Eyewear
 6. Mijn moment van 2017: op zoek naar kracht
 7. 10 jaar liefde
 8. Hoera, Senne is 1 jaar oud
 9. DIY: ijskasteel van Elsa uit Frozen
 10. Zwangerschapsfotoshoot in de buitenlucht met baby Senne in mijn buik

Slechts gelezen artikelen in 2018

Heel leerzaam voor mij: het lijstje met slechts gelezen artikelen in 2018, gepubliceerd in 2018. Van sommige artikelen vind ik het beeld heel slecht, andere artikelen zijn in eind december pas online gekomen wanneer veel mensen drukker zijn met andere zaken dan social media. Toch zitten er ook een aantal blogs tussen waarvan ik hoop dat ze nu alsnog gelezen worden, omdat ik het zelf nog steeds echt hele leuke artikelen vind.

 1. Voorgerecht: drie varianten stokbroodjes
 2. Random acts of kindness: doe elke dag iets aardigs met behulp van deze boeken
 3. Italiaanse kerstkrans met olijven en tomaatjes
 4. Zoete koffiesmaakjes van Columbus
 5. Superleuke pastelkleurige houten auto’s van Little Dutch
 6. Kom Erbij: kinderboekenweek 2018
 7. Happy smoothiebowl met banaan en bramen
 8. Makkelijk kerstdiner met acht personen
 9. Witlof uit de oven met appel, brie en tijm
 10. Plaattaart met champignons en ontbijtspek

Bekijk ook de andere overzichten van 201720162015

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.