Kind Lezen

Sluip mee in de nacht met ‘De Grotteling’

prentenboek de grotteling benji davies

Een boek wat begint vol spanning, maar ook een onverwacht grappig einde: ‘De Grotteling’ van Benji Davies. Bomvol rijke illustraties van de prijswinnende illustrator die het prentenboek van het jaar 2017 op zijn naam heeft. 

De Grotteling

Spannende geluiden in de nacht zorgen ervoor dat Ruby niet kan slapen, want wat gebeurt er toch in de stad… Door middel van rijk geïllustreerde prenten wordt duidelijk dat de zogenaamde grotteling helemaal niet iets is om bang voor te zijn, maar gewoon een klein aapje met een missie.

Het decor lijkt wel afkomstig uit een Dickens-boek, zo gedetailleerd en treffend geïllustreerd. Met de spanning zit het gelijk goed, de teksten en de illustraties zorgen ervoor dat de spanning die Ruby voelt voelbaar is. Net als de opluchting die Ruby voelt als zij ontdekt dat de dingen soms heel anders zijn dan zij op voorhand lijken.

Het boek komt voort uit een korte geanimeerde film die Benji Davies in 2005 maakte, maar die helaas niet meer online te vinden is. Wel is er een trailer gemaakt voor het boek →

Bomvol details

Benji Davies is een van mijn favoriete kinderboekenillustratoren, waarschijnlijk ken je hem wel van ‘De kleine walvis‘ of ‘Het eiland van opa‘. Alle prentenboeken kenmerken zich door de prachtige illustraties die bomvol details zitten waardoor er veel meer inzit dan alleen het verhaal in tekst.

Bestel ‘De Grotteling’ van Benji Davies bij bol.com →

prentenboek de grotteling benji davies binnenkant

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.