Kind Spelen

Hoe leuk is de Nintendo Switch voor kinderen?

Al een aantal jaren hoorde ik goede verhalen over een Nintendo Switch. Maar aangezien ik zelf niet zo’n gamer ben, hoefde het van mij allemaal niet zo. Maar met twee kinderen en een partner in huis die graag gamen, kwam er toch een in huis… Lees onze ervaringen met de Nintendo Switch en welke spellen hier thuis gespeeld worden. 

Groot cadeau voor het hele gezin

De Nintendo Switch was een groot cadeau van Sinterklaas voor het hele gezin, inclusief voor elk groot kind een spel passend bij hun interesses. Inmiddels hebben wij de gameconsole al een paar jaar in huis en kan ik meer vertellen over onze Nintendo Switch ervaringen en welke games favoriet zijn. 

Hoe kun je de Nintendo Switch gebruiken?

Wij hebben de Nintendo Switch OLED-model in het wit met dus twee controllers, die aan de gameconsole zitten, maar ook los kunnen. Je kunt de Nintendo Switch dan ook op meerdere manieren gebruiken:

  • als een gameconsole voor individueel spelen met de controllers aan het scherm vast
  • via het docking station gekoppeld aan de televisie met één grote controller
  • als scherm met twee losse controllers
  • of via het docking station gekoppeld aan de televisie met twee controllers

Je kunt nog extra losse controllers erbij kopen, dan kun je met nog meer spelen. Superleuk bijvoorbeeld met vriendjes of samen als gezin. 

Welke Nintendo Switch spellen zijn populair bij ons thuis?

Wij hebben een aantal spellen in huis, ik noem onze meestgebruikte Nintendo switch spellen:

  • Minecraft
  • Mario Kart
  • Mario Party

Het Minecraft en Mario Kart spel kregen de kinderen bij de Nintendo Switch, deze stonden al langer op hun verlanglijstje. Deze spellen worden ook veel gespeeld hier thuis. Later hebben we ook het spel Mario Party gekocht, wat ik ook nog kende van mijn jeugd. 

Nintendo Switch Minecraft

Het Minecraft spel wordt hier vooral gebruikt in de ‘creative mode’ om lekker veel te bouwen. Vaak worden er filmpjes op Youtube gekeken voor inspiratie en worden er dan dingen nagebouwd via de Nintendo Switch. Soms halen ze ook inspiratie uit ons eigen leven. Zo is er een soort droomwereld gebouwd voor onze Noan. 

Nintendo Switch Mario Kart

Misschien wel het leukste spel voor de Nintendo Switch om te spelen met vriendjes is absoluut Mario Kart. Hierbij wordt er geracet over verschillende terreinen en gekke werelden. Door middel van allerlei instellingen kan het spel telkens anders gespeeld worden met andere figuren, auto’s en dus die racebanen in allerlei werelden. Mario Kart ken ik ook nog van vroeger en hoewel het spel wel flink is veranderd in de tijd, is het nog steeds erg leuk. 

Nintendo Switch Mario Party

Het spel Mario Party is ook superleuk om met vriendjes of als gezin te spelen. Eigenlijk is het idee van Mario Party dat er een groot bordspel wordt gespeeld met verschillende soorten werelden die je kunt kiezen. Vervolgens ga je met een dobbelsteen het speelbord over en na elke ronde volgt er een minigame. Naast het bordspel kun je ook ervoor kiezen om alleen minigames te spelen. Sommige minigames zijn nog hetzelfde als toen ik klein was, heel grappig is dat. 

Nintendo Switch onderweg gebruiken

Doordat de Nintendo Switch zo compact is en op verschillende manieren gebruikt kan worden met een of meer spelers is het ook ideaal speelgoed voor onderweg. Lange autoritten vliegen voorbij tijdens het gamen en ook ergens wachten is voor de kinderen veel minder vervelend. Voor het meenemen kun je een hoes kopen waar je ook de spelletjes in kwijt kunt. Opladen gaat met een USB-C kabel die je vaak ook al voor een laptop of telefoon gebruikt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks, hiermee kan ik een kleine commissie verdienen als jij een bestelling doet. Supertof als jij mij en mamalifestyle.nl op deze manier wilt helpen. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.