Kind Lezen

Ontdek het bos met het kartonnen boekje ‘Het bonte bos’

kinderboek het bonte bos clavis

Er zijn gelukkig steeds vaker leuke kartonnen boekjes te vinden voor dreumesen en peuters, zoals dit boekje ‘Het bonte bos’. Ideaal voor een peuter om zelf te lezen, maar nog leuker om samen de ‘opdrachten’ van het boekje te doen. 

Wilde boekenwurm

Onze Senne is net als zijn broer een echte boekenwurm, maar in tegenstelling tot zijn broer is het helaas ook een echte wildebras. Kartonnen boekjes vind ik daarom ideaal, want zo kan ik hem met een gerust hart een boek geven zonder dat ik het gelijk kapot terug krijg.

Het bonte bos van Nastja Holtfreter

Dit kartonnen boekje gaat over bosdieren en bestaat uit allemaal leuke zoekopdrachten voor kinderen. Dreumesen zullen te jong zijn voor de opdrachten, maar wel steeds meer dieren en figuren herkennen en met naam benoemen. Voor peuters zijn de opdrachten erg leuk en waarschijnlijk zullen ze er steeds beter in worden. Welke vogel zie je maar een keer, welke boom heeft geen naalden en welke das gaat de andere kant op: zijn een aantal voorbeelden van zoekopdrachten uit dit boek.

Doordat bosfiguren herkenbaar zijn van bezoekjes aan het bos, kinderboerderij of gewoon buiten is dit een superleuk boekje voor een mooi prijsje.

Bestel ‘het bonte bos’ van Nastja Holtfreter bij bol.com →

kinderboek het bonte bos clavis vogel

Dit artikel bevat een affiliatelink, wanneer jij een aankoop doet via de link kan ik een kleine commissie ontvangen die ik kan gebruiken om de website nog mooier en beter te maken – bedankt als jij daarbij wilt helpen!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.