Kind Spelen Valentijnsdag

Valentijnskaarten knutselen met peuters en kleuters

valentijnskaart maken kinderen hartjes

Op 14 februari is het Valentijnsdag, een leuke dag om iets extra’s te doen voor jouw geliefde en dat geldt ook voor kinderen. Er zijn ontzettend veel leuke dingen te bedenken om te knutselen met kinderen voor Valentijnsdag, bekijk drie leuke en simpele ideeën voor Valentijnskaarten die kinderen zelf kunnen maken. 

Al een aantal jaar verstuurd Javian Valentijnskaarten naar zijn liefste vrienden, mede mogelijk gemaakt door de kusjesactie van PostNL – die ze dit jaar waarschijnlijk wel gaan overslaan. Vorig jaar gingen we samen op zoek naar leuke ideetjes voor Valentijnskaarten via Pinterest en werden geïnspireerd door de hartjes met armen en benen van raeannkelly.com en de waterverfkaarten van supermakeit.com.

Hart met armen en benen

Het hart met armen en benen maakten we door eerst samen een hart te tekenen op papier en dat uit te knippen. Vervolgens vouwde Javian van stroken papier muizentrappetjes die we konden gebruiken als armen en benen. Ook tekende hij ogen op het hart.

Hart van waterverf

Voor de kaart met waterverf liet ik Javian met verschillende kleuren verven op A5-papier, daarna tekende ik een hart op het papier. Inmiddels kan Javian heel goed zelf een hart tekenen, maar vorig jaar kon hij dat echt nog niet. Zo leuk hoe dat verandert in de tijd!

Abstract hart van waterverf

Ook Senne mocht aan de slag voor Valentijnsdag en heeft met een kwast en waterverf geverfd, zoals te zien is op het witte papier. Ten tijde van het maken was hij 11 maanden oud, dus ik moest hem heel nauw in de gaten houden. Nu hij een echte peuter is, gaat verven een stuk beter en makkelijker.

Bekijk nog meer leuke ideeën voor Valentijnsdag →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.