Kind Lezen

Ontdek de oceaan met ‘Het zinderende zee boek’

prentenboek zinderende zee boek voorleesboek

Alles leren over haaien, vliegende vissen, pinguins of plastic in de oceaan? In ‘Het zinderende zee boek’ is het allemaal te lezen met korte teksten en mooie gedetailleerde illustraties. Een aanrader voor kinderen die alles willen weten over de zee en wat erin leeft. 

Alles weten over zee

Ik heb zo’n kind thuis, zo’n kind die nooit genoeg krijgt van allerhande weetjes over de wereld en dieren. Dit soort boeken zijn dan ideaal: vol met leuke feitjes, maar kinderlijk genoeg door de koppen, teksten en illustraties dat het een geschikt boek blijft om voor te lezen aan een kleuter.

In de illustraties zitten ook grappige details verwerkt of de tekst verwijst naar details die terug te vinden zijn in de illustraties, wat een soort zoektocht oplevert tussen de illustraties.

Praten over plastic

Daarnaast leent het boek zich erg goed voor gesprekken over dieren, hoe ze zich gedragen en wat de invloed is op het leven. Een mooie toevoeging daarop zijn ook de pagina’s over plastic in de oceaan, een groot probleem van tegenwoordige tijd waar wij en onze kinderen iets aan kunnen doen.

Serie van dierenweetjes

‘Het zinderende zee boek’ bestaat uit een serie met meerdere boeken over wezens op deze planeet. Zo is er ook ‘Het buitengewone beestenboek’ en ‘Het bijzondere beestjes boek’. Allemaal boeken vol met feiten en interessante weetjes over dieren.

Bestel ‘Het zinderende zee boek’ van Yuval Zommer bij bol.com →

prentenboek zinderende zee boek vissen voorleesboek

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.