Eten&drinken Recepten

Galaxy New York Cheesecake voor de Space Party

taart galaxy new york cheesecake space party

Voor het ruimtevaartfeestje van mijn zoons moest er natuurlijk ook echt ruimtevaart gebak komen. Ik bakte een New York Cheesecake en ging aan de slag met verschillende kleuren kleurstof om er een echte Galaxy New York Cheesecake van te maken. 

Als ik een New York Cheesecake bak, gebruik ik altijd hetzelfde basisrecept. Uit ervaring met andere recepten weet ik dat deze taart ook echt wel eens kan mislukken, dus sinds ik een keer een hele goede New York Cheesecake bakte, maak ik hem nooit meer op een andere manier. Het voordeel van dit recept is dat er heel goed mee gevarieerd kan worden – ideaal als basis dus voor een Galaxy Cheesecake.

Nodig voor de Galaxy New York Cheesecake

  • 200 gram oreokoekjes
  • 100 gram boter
  • 600 gram MonChou
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 125 gram creme fraiche

En voor de galaxykleuren:

Recept New York Cheesecake

Bekleed de springvorm met een vel bakpapier. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de oreo-koekjes. Meng de verkruimelde koekjes met de boter en doe dit in de springvorm. Verdeel het koekjesmengsel goed over de bodem en druk zachtjes aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm dan voor minimaal tien minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Doe in een grote mengkom de MonChou, bloem, suiker, eieren en creme fraiche en meng met een mixer totdat het een glad mengsel is. Haal de springvorm uit de koelkast en doe het mengsel in de springvorm.

Zet de taart in de oven voor anderhalf uur. Laat de taart daarna afkoelen buiten de oven. Zodra deze is afgekoeld moet de taart nog minimaal vier uur in de koelkast, maar een nacht lang laten koelen is nog beter voor de smaak.

galaxy new york cheesecake

Pinterest - space party galaxy cheesecake

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.