In de zomer wil ik het liefst zo makkelijk mogelijk eten, maar ik heb ook vaak behoefte aan een salade. De meeste salades bestaan uit veel ingrediënten en vragen veel snijwerk, maar niet deze courgette spaghetti salade caprese! Het is de ideale Italiaanse zomersalade.
De salade caprese is ideaal als lunch op een zomerse dag, maar kan ook prima ’s avonds gegeten worden met bijvoorbeeld stokbrood erbij of als bijgerecht bij een barbecue.
Ingrediënten courgetti salade caprese
- een bak courgette spaghetti – ook wel courgetti genoemd
- een bol mozzarella of een bak mini-mozzarella
- twee handen vol met cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
- olijfolie
- zout en peper
- balsamicostroop – bijvoorbeeld deze van Mazzetti
Recept Italiaanse salade caprese met courgetti
Doe de courgette spaghetti in een kom. Snijd de mozzarella klein of halveer de mini-mozzarella. Snijd de tomaatjes in vieren. Voeg de mozzarella en tomaatjes toe aan de courgetti. Sprenkel wat olijfolie over de salade en voet wat zout en peper toe. Serveer de salade koud met de balsamicostroop die naar smaak toegevoegd kan worden.
Niet iedereen kan de smaak van balsamicostroop waarderen, maar de salade is ook prima te eten zonder de dressing.
0 reacties