Kind Lezen

Neon Leon: help jij de neonkleurige Leon zijn thuis te vinden?

neon leon britta teckentrup

De neonkleurige kameleon Leon kleurt niet mee met zijn omgeving zoals andere kameleons, nieuwsgierig gaat hij op zoek naar een omgeving waar het niet opvalt dat hij niet kan verkleuren en waar hij zich direct zal thuisvoelen. En alle luisteraars van dit voorleesboek mogen Leon helpen. 

Van de bekende illustratrice Britta Teckentrup

Het boek ‘Neon Leon’ is van de bekende illustratrice Britta Teckentrup. Deze Duitse kinderboekenschrijfster en -illustratrice heeft al vele bekende kinderboeken gemaakt in haar herkenbare illustratiestijl. Dieren en de natuur spelen vaak een belangrijke rol in haar boeken, net als bij Neon Leon.

De tekst van dit boek is geschreven door Jane Clarke. Britta Teckentrup en Jane Clarke hebben samen nog een paar boeken geschreven over dieren.

Het neonkleurige Neon Leon

Het allereerste wat opvalt aan het boek is dat Leon echt neonkleurig is, wat het boek gelijk een heel tof effect meegeeft op alle pagina’s. De tekst is heel kinderlijk en daardoor heel geschikt voor dreumesen en peuters. Bij het voorlezen worden kinderen ook echt uitgenodigd om Leon te helpen. ‘Neon Leon’ is daardoor een erg leuk boek om voor te lezen aan grotere groepen kinderen, door de interactiviteit zullen de kinderen beter luisteren omdat zij nieuwsgierig zijn naar waarbij zij nu weer mogen helpen.

Bestel ‘Neon Leon’ bij bol.com →

neon leon britta teckentrup echt neon

Dit artikel bevat een affiliatelink, wanneer jij een aankoop doet via de link kan ik een kleine commissie ontvangen die ik kan gebruiken om de website nog mooier en beter te maken – bedankt als jij daarbij wilt helpen!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.