Eten&drinken Hotspots Reizen Uitgaan & reizen

Riceteria in Odense: de vrolijkste hotspot van Denemarken

Het Deense merk Rice maakt met hun kleurrijke woonproducten van het leven een feestje en dat maakt de hotspot Riceteria ook een waar feestje om te bezoeken. Van koffie’s om te zoenen met zoete snacks tot kleurrijke salades op bloemrijke borden en natuurlijk heel veel vrolijke spulletjes van Rice om te kopen. 

Lees ook: 3x hotspots voor foodies in Odense

Riceteria in Odense

De stad Odense in Denemarken is de ‘hometown’ van het merk Rice, dus het was niet gek dat dit ook de plek werd van de eerste Riceteria. Het werd niet alleen een winkel, maar ook een plek om koffie te drinken of te lunchen met zelfs een klein buitenterras. Door de vele vrolijke producten waaronder veel tof behang, de kleurrijke meubels is het een hele beleving om Riceteria in Odense te bezoeken. Ik kan niet anders dan heel gelukkig worden van zoveel vrolijkheid. Elke keer dat ik Riceteria verlaat, ga ik met een hoofd vol vrolijke inspiratie naar huis.

Winkelen bij Riceteria

Ik ben al jaren een groot fan van de producten van Rice, ik heb inmiddels ook een mooie collectie van de multifunctionele ovale borden met prints verzameld. De winkel is daardoor een grote snoepwinkel voor mij, want ik wil bijna alles hebben. De producten van Rice zijn vaak wel wat prijzig, maar Riceteria heeft altijd wat producten in uitverkoop liggen, daartussen even snuffelen is sowieso een aanrader. Daarnaast zijn er ook regelmatig kortingsacties in de winkel zoals bij aankoop van meerdere melamine producten of zoals tijdens ons bezoek in de zomer tijdens het bloemenfestival in Odense korting op alle producten met een bloemenprint. Dat maakt shoppen bij Riceteria nog leuker dan online.

Eten en drinken bij Riceteria

Het menu van Riceteria verandert regelmatig, maar er zijn altijd heerlijke salades of typisch Deens smörrebröd verkrijgbaar. Wij zijn al een paar keer enorm geïnspireerd om thuis een salade na te maken die we eerder aten bij Riceteria, zoals bijvoorbeeld de boerenkoolsalade. Daarnaast zijn er zoete snacks, zoals bijvoorbeeld een warme wafel die je zelf mag versieren met slagroom en fruitige jam. Koffies worden versierd met een zoentje van cacao en ijskoffies krijgen vrolijke sprinkles. Uiteraard wordt alles geserveerd met het vrolijke servies van Rice met bijpassende servetten op kleurrijke tafelkleden of aan geverfde tafels. Zo is eigenlijk alles wat je op tafel ziet ook in de winkel te koop.

Over de hele wereld

Inmiddels zijn er meerdere vestigingen van Riceteria over de hele wereld, ook in Nederland! Helaas stond ik bij de vestiging in Uden een keer op vrijdagavond voor een dichte deur toen ik in de buurt was. Maar ik wil zeker nog een aantal van de andere vestigingen bezoeken als ik daar in de buurt ben, heel benieuwd hoe de sfeer daar is.

Bezoek Riceteria in Odense

Het adres van Riceteria in Odense is Magelos 1, de hoek van de straat. Er zijn meerdere betaalde parkeergarages in de buurt. Ook zijn er parkeerterreinen waar een paar uren parkeren gratis is, maar deze terreinen staan met name in het weekend snel vol. Riceteria is van maandag tot vrijdag van 9 tot 17.30 geopend en op zaterdag van 9 uur tot 15 uur. Regelmatig zijn er ook leuke bijeenkomsten in Riceteria, via Instagram worden deze aangekondigd.

Neem een kijkje op de website van Riceteria voor meer informatie →

 

Wil je ook een keer naar Riceteria? Bewaar onderstaande afbeelding dan op Pinterest!

Pinterest Riceteria Odense

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.