Halloween Kind Spelen

Duplo Halloween: van spookhuis tot ‘jack-o’-lantern’

halloween spookhuis duplo

De afgelopen jaren hebben wij een mooie hoeveelheid Duplo verzameld. En op een regenachtige middag gingen Javian en ik aan de slag met het bouwen van een griezelig spookhuis mét spook en een ‘jack-o’-lantern’-pompoen. Bekijk onze Duplo Halloween bouwwerken. 

Uitdagend spelen met Duplo in de herfst

Zodra de eerste blaadjes aan de bomen verkleuren en we dagelijks buiten spinnenwebben tegenkomen, versieren wij ook ons huis met papieren vleermuizen en plastic spinnen. En dan ontdekken we ook weer het speelgoed wat zeer geschikt is op herfstdagen, zoals Duplo! Ik ken Duplo al uit mijn jeugd, toen speelde ik er heel graag mee. Mijn kinderen zijn gelukkig ook dol op Duplo. En hoewel ze ook erg graag met Lego spelen, vinden ze het wel heel leuk als we wat lastigere dingen opzoeken om te bouwen via bijvoorbeeld Pinterest. De gewone Duplo-bouwboekjes zijn ze wel een beetje ontgroeid, maar op Pinterest is er genoeg inspiratie te vinden en juist omdat er vaak geen bouwbeschrijving bij zit, is het extra uitdagend voor hen om het na te bouwen of geïnspireerd door iets wat we zien zelfs iets te bedenken.

halloween duplo pompoen spook

Duplo pompoen en spook

Hoewel er meerdere Halloween-sets van Lego zijn, zijn er helaas nog geen Halloween-sets van Duplo. Ik ging even op Pinterest zoeken naar ‘Duplo Halloween‘-inspiratie en daar vond ik wel een voorbeeld van een pompoen en een spook. Met de afbeeldingen heb ik Javian aan het werk gezet en hoewel wij niet alle Duplo-blokken van het voorbeeld hadden, heeft Javian dat heel slim opgelost door de pompoen en het spook net even anders te bouwen. Bij het spook hebben we twee ogen-stickers gebruikt die we nog hadden liggen.

Achter het gezicht van de pompoen kun je nog een lichtje plaatsen zoals zo’n waxinelichtje op batterijen.

halloween duplo spookhuis

Duplo spookhuis

Ik ging ondertussen op zoek naar Duplo-blokken die goed zouden kunnen passen bij een spookhuis. Ik verzamelde groene, grijze, paarse en zwarte blokken in verschillende tinten. Daarna zijn Javian en ik gaan bouwen. Omdat we niet genoeg blokken hadden om het huis ook daadwerkelijk dicht te bouwen, besloten we de achterkant open te laten, zo kan er ook makkelijk mee gespeeld worden. Toen het spookhuis af was, hebben we nog verschillende bosdieren en bomen van Duplo toegevoegd.

Mijn moeder had nog een Duplo spook van jaren geleden, met het spook erbij was ons spookhuis echt af.

Wij hebben verschillende Duplo-sets gebruikt om dit spookhuis te bouwen, waaronder veel blokken van deze Duplo creatieve doos die niet altijd op voorraad is helaas. De dozen ‘Duplo leuke creaties‘ of ‘Duplo mijn eerste bouwstenen‘ bevatten ook veel handige blokken die handig zijn bij het bouwen van een van deze Duplo Halloween bouwwerken.

Wil jij griezelig bouwen met Duplo op een later moment? Bewaar onderstaande afbeelding op Pinterest ↓

Pinterest - halloween spookhuis (1)

Nog meer leuke inspiratie voor Halloween zien? Bekijk de Halloween-blogs →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.