Kind Lezen

Is er leven op Mars?

is er leven op mars - jon agee (1)

Een astronaut is op de planeet Mars op zoek naar leven… Terwijl hij over de planeet loopt, is er genoeg leven te ontdekken, maar zou het astronautje ook leven op de planeet vinden? In het boek ‘Is er leven op Mars’ kun je het ontdekken. 

Boeken over de ruimte

Toen Javian had aangegeven dat hij graag een ruimtefeestje wilde met zijn verjaardag, gingen we ook in de bibliotheek op zoek naar boeken passend bij het thema. Zo vonden we het boekje ‘Is er leven op Mars’ van Jon Agee. Het boekje werd al snel favoriet en hebben we nu al regelmatig geleend bij de bibliotheek.

Is er leven op Mars

Het boek vertelt het verhaal van een dappere astronaut die een reis maakt naar planeet Mars. Hij wil graag leven vinden op Mars, daarom heeft hij ook iets lekkers meegebracht. Terwijl de astronaut aan het zoeken is, kan de oplettende kijker al iets van leven ontdekken… Ondertussen ontdekt de astronaut een plant, die hij meeneemt om eenmaal terug thuis te laten zien. Terwijl hij zijn ruimteschip zoekt, kruisen de wegen van de astronaut regelmatig met een vreemd wezen. Maar toch verlaat hij de planeet zonder het bewust gezien te hebben. In de raket terug naar huis wil de astronaut zijn meegebrachte chocoladetaartjes dan maar zelf opeten als hij tot de ontdekking komt dat de doos leeg is…

Mijn jongens vinden het heerlijk om dit boekje met mij te lezen, vooral omdat het Marsmannetje zo duidelijk in beeld is gebracht, maar het astronautje niets doorheeft. Anders dan bij bijvoorbeeld de meeste AVI-boeken voor beginnende lezers, staat dit boek vol met illustraties op alle bladzijdes. En dus valt er op elke pagina wel iets nieuws te ontdekken. Door het grappige verhaal en de leuke illustraties is het een ontzettend leuk boek om te lezen met de kinderen.

is er leven op mars - jon agee (2)

Tijgerlezen

Dit boek valt onder de serie ‘Tijgerlezen’ wat staat voor boeken die ook heel geschikt zijn voor beginnende lezers van vijf tot negen jaar. Het boek ‘Is er leven op Mars’ is grappig, stimuleert de woordherkenning en is dus geschikt om voor te lezen en samen te lezen.

Bestel ‘Is er leven op Mars’ bij bol.com

Pinterest - is er leven op mars jon agee

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.