Eten&drinken Halloween Recepten

Paarse oreo monster koekjes

Halloween oreo spookjes

Monsterlijk leuke koekjes gemaakt van gekleurde chocolade, Oreo koekjes en snoepoogjes. Leuk voor Halloween of een kinderfeestje met thema monsters. 

Nodig voor paarse monsterkoekjes

 • witte chocolade
 • melk
 • kleurstof
 • Oreo’s
 • snoepoogjes

Stappenplan paarse monster Oreo koekjes

Smelt de chocolade in de pan met een scheut melk op zacht vuur. Onthoud daarbij dat hoe meer melk je toevoegt, hoe dunner de chocolade wordt en hoe lastiger de chocolade blijft ‘plakken’ aan de Oreo koekjes. Roer continu goed door totdat het een egaal mengsel is. Voeg voorzichtig de kleurstof toe totdat de gewenste kleur is bereikt. Om paars te krijgen heb ik eerst een drupje blauw toegevoegd, geroerd, daarna een drupje rood, geroerd en herhaald totdat ik de juiste kleur paars had. Steek de Oreokoekjes een voor een tot de helft in de chocolade en leg op een bord of schaal. Druk de snoepoogjes zachtjes in de chocolade en laat de Oreokoekjes nu een tijdje rusten om de chocolade weer hard te laten worden. Zet de koekjes nog even in de koelkast voor serveren zodat de chocolade nog iets harder kan worden.

Het bord waarop de koekjes komt bij de Blokker vandaan.

Pinterest - oreo monster koekjes

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  De Knutseljuf Ede
  oktober 22, 2022

  Wat zijn ze leuk!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.