Kind Lezen

Eenhoorn kinderboeken voor op het verlanglijstje

Eenhoorn boeken op het verlanglijstje

De eenhoorntrend heeft ook ons huis bereikt. Vooral Javian heeft het flink te pakken en is gefascineerd door alles wat met eenhoorns te maken heeft, dus ook kinderboeken. Ik ging online op zoek naar de mooiste boeken over eenhoorns en daarbij vond ik een aantal potentiële pareltjes. Bij deze dus toffe eenhoorn kinderboeken die zo op het verlanglijstje kunnen. 

Met de kinderboeken die ik hier noem, hebben we op een enkeling na geen ervaring. Ik weet dus niet of het daadwerkelijk ook leuke boeken zijn, maar in mijn zoektocht bekijk ik altijd meerdere afbeeldingen per boek eventueel van een origineel Engels exemplaar. Ik kijk naar de stijl van de illustraties en de schrijver en probeer daarop te baseren of het boeken zijn die in de smaak zullen vallen. Zodoende kwam ik op de volgende lijst met kinderboeken.

Eenhoorn kinderboeken

Het magische eenhoorn genootschap: het officiële handboek – Selwyn E Phipps

‘Het magische eenhoorn genootschap: het officiële handboek’ is met recht een handboek met alle informatie die je wilt weten over eenhoorns. Een echte musthave voor alle fans van eenhoorns en dan met name de zeer nieuwsgierige en leergierige fans. Ik vond dit boek online, bekeek een heleboel afbeeldingen van met name de Engelse versie en toen wist ik al dat dit een schot in de roos zou zijn voor Javian. Gelukkig konden we het boek in onze bibliotheek vinden en ontdekken dat het echt een waanzinnig gaaf boek is. Een ingewikkeld en uitgebreid boek, maar daardoor juist ook zo ontzettend leuk. Javian is dol op informatieve boeken en dat is dit boek zeker. Het vertelt heel veel informatie over verschillende soorten eenhoorns van hun leefgebieden tot wat zij eten. Een prachtig boek om te bewaren en af en toe uit te lezen. Javian mocht het biebboek al een keer meenemen naar school, waar het ook een groot succes was bij andere klasgenoten. Je begrijpt: dit boek staat bovenaan Javian’s verlanglijstje, want het biebboek kunnen we niet eeuwig verlengen haha.

Ik raad dit boek wel pas aan vanaf vijf jaar, want de informatie in het boek is wel echt geschreven voor wat oudere kinderen. Natuurlijk kunnen jongere kinderen wel al kijken naar de plaatjes, het lezen komt dan wel als zij oud genoeg zijn.

Het magische eenhoorn genootschap: de gouden eenhoorn – Selwyn E Phipps

Dit net nieuwe boek is van dezelfde makers als het officiële handboek en gaat, voor zover ik online kan vinden, dieper in op de gouden eenhoorn die ook al even werd benoemd in ‘Het magische eenhoorn genootschap: het officiële handboek’. Het boek heeft dezelfde mooie illustraties en bevat waarschijnlijk net zoveel leuke weetjes over eenhoorns, waarvan de gouden eenhoorn in het speciaal. Een echte aanrader voor kinderen die echt alles willen weten over eenhoorns.

Magical Unicorn Society kleurboek – Oana Befort

‘The Magical Unicorn Society official colouring book’ hoort uiteraard bij de andere boeken van Selwyn E Phipps, alleen zijn het dit keer kleurplaten van de hand van de zeer getalenteerde Oana Befort. De kleurplaten zijn an sich al heel mooi en voor kinderen ongetwijfeld magisch om in te kleuren.

Een eenhoorn, alsjeblieft – Mark Janssen

Een prentenboek over een jongen die een eenhoorn wil kopen. De illustraties van dit prentenboek spreken mij erg aan, niet heel gek, want Mark Janssen maakte al meer kinderboeken waarin de prenten de boventoon voeren zoals bijvoorbeeld ‘Eiland‘. Dit lijkt mij ook een heel geschikt boek om met Javian en Senne samen te lezen.

Spikkel en de eenhoorn – Julia Donaldson

Het boek ‘Spikkel en de eenhoorn’ is een prentenboek geschreven door Julia Donaldson en die naam kan jou best wel eens bekend voorkomen, want Juliad Donaldson is ook de schrijver achter bijvoorbeeld de Gruffalo. Zoals bekend van Julia Donaldson is ook dit boek weer op rijm, want ik ontzettend leuk vind om voor te lezen. Daarnaast is het volgens mij een leuk prentenboek om voor te lezen aan peuters en kleuters.

Fabeldieren – Floortje Zwigtman en Ludwig Volbeda

Het boek ‘Fabeldieren’ gaat over allerlei fabeldieren, waarvan een eenhoorn maar een klein onderdeel is. Maar dit is wel een heel mooi informatief boek voor kinderen die meer willen weten over de wereld waartoe ook eenhoorns behoren. Javian is een groot fan van informatieve boeken en dit lijkt een ontzettend gaaf, maar bovenal mooi boek te zijn.

 

Ik vond ook een aantal Engelstalige kinderboeken over eenhoorns waar ik erg nieuwsgierig naar ben:

Nog meer leuke kinderboekentips →

Pinterest - eenhoorn kinderboeken verlanglijstje

Dit artikel bevat affiliatelinks: als jij een aankoop doet via die link kan ik een kleine commissie ontvangen, zonder dat jij daar iets van merkt in de prijs – zo kan ik de website nog leuker maken, bedankt als jij daarbij wilt helpen!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.