Eten&drinken Recepten

Makkelijk mascarponetoetje met aardbeien en jodenkoek

mascarpone toetje aardbeien jodenkoek

Een heerlijk fris toetje met mascarpone, verse aardbeien, knapperige jodenkoeken in stukjes en knetterende toplaag. Makkelijk gemaakt, maar erg lekker en daardoor ideaal als bijzonder dessert voor een feest of verjaardag. 

Nodig voor mascarpone toetje met aardbei en jodenkoek

  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • citroensap
  • 1 el suiker
  • handje verse aardbeien
  • een paar jodenkoeken
  • Tony Chocolonely witte chocolade met framboos en knettersuiker of een andere witte chocolade

Recept mascarpone toetje met aardbei en jodenkoek

Klop de slagroom met eetlepel suiker met een mixer totdat de slagroom lekker lobbig is. Schep nu voorzichtig de mascarpone er doorheen en roer het geheel voorzichtig met een garde tot het een egaal mengsel is. Breek de jodenkoeken in stukjes en snijd de aardbeien in schijfjes. Schep in een glas een laag van het mascarponemengsel, voeg nu wat stukken jodenkoek en verse aardbeien toe en een klein beetje citroensap. Doe hier weer een laag van het mascarponemengsel op en daarna weer een laag aardbeien en jodenkoeken en een klein beetje citroensap tot het glas vol is. Doe wat chocoladeschaafsel bovenop het toetje. Zet het toetje nu minimaal 1 uur in de koelkast en haal vlak voor serveren eruit.

Eet smakelijk!

Bekijk meer recepten voor toetjes →

mascarpone toetje aardbeien jodenkoek witte choco framboos

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.