Eten&drinken Recepten

Magioni kids pizza’s met dierengezichten

magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (1)

De pizzabodems op basis van groente van Magioni zijn al jaren een grote favoriet bij ons thuis, niet alleen bij mij, maar ook bij de kinderen. Extra leuk om dan eens pizza’s te maken speciaal voor kinderen met verschillende dieren gezichten en verrassende combinaties. Met het e-book van Magioni is het extra leuk om pizza’s te eten met kinderen! 

*Dit product heb ik gekregen

E-BOOK MAGIONI KIDS PIZZA

Voor deze campagne heeft Magioni een speciaal e-book gemaakt: E-BOOK MAGIONI KIDS PIZZA. In het boek staan stappenplannen voor vijf verschillende dierengezichten, alle benodigdheden beschreven en natuurlijk het dierengezicht wat uitgeknipt kan worden, waardoor de dierenpizza nog sneller gemaakt is!

magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (2)

Dierenpizza’s maken met de kinderen

Wij gingen aan de slag met het e-book en de pizzabodems. Nadat we eerst hadden gekeken naar hoe alle dierengezichten gemaakt werden, kozen de jongens allebei een eigen gezicht uit om te maken. Senne koos voor de leeuw en Javian wilde graag de aap maken. Voordat we aan de slag gingen heb ik alle benodigdheden op tafel gezet zodat de jongens zoveel mogelijk zelf konden doen. Zodoende hadden we op tafel tomatensaus en geraspte kaas staan, maar ook dropveters en mascarpone… Lekkere combinatie haha!

Toen alles klaar stond, konden we aan de slag. Eerst de gezichten uitknippen, daarna deze op de pizzabodems leggen en de juiste vorm uitsnijden. Javian kon dit al zelf, maar onze kleuter Senne heb ik een beetje geholpen.

magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (5) magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (11)

Leeuwenpizza maken met Senne

Toen de vormen van de pizza’s goed gelukt waren, kon de leeuwenpizza van Senne belegd worden voordat deze in de oven ging. We gingen aan de slag met tomatensaus, kaas en salami. Na de oven kon het dierengezicht gemaakt worden met olijven en een dropveter. Senne heeft de dropveter niet opgegeten, maar vond het wel superleuk om de leeuwenpizza helemaal af te zien.

magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (3)magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (8) magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (7)

Apenpizza maken met Javian

Javian koos voor een zoete pizza met een apengezicht. Deze pizzabodem werd belegd met mascarpone en chocopasta van De Kleine Keuken en ging daarna de oven in. De aap werd gemaakt met banaan, chocolade pepernoten en een dropveter.

Hoewel een pizzabodem niet helemaal geschikt lijkt voor een zoete combinatie vond Javian het erg geslaagd en ook wij waren best wel enthousiast!

magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (6) magioni kids pizza beleggen mamalifestyle.nl (9)

Tips voor pizza’s versieren met kinderen

Print het e-book uit, zodat je de vormen van de dierengezichten bij de hand hebt, dat maakt het al snel een echt dier. Laat de kinderen uit het boek een dier kiezen die ze willen maken. Zoek alle benodigdheden bij elkaar en zet deze op tafel in verschillende bakjes. Het voorbeeld van de dierenpizza kan erbij op tafel liggen. En dan kan het versieren beginnen!

Een superleuke activiteit voor het eten waardoor kinderen kennismaken met nieuwe combinaties en ingrediënten. Zelfs als jouw kind een lastige eter is, kan het toch een leuke activiteit zijn. En misschien eet jouw kind nu niet mee met de dierenpizza’s, maar een volgende keer wil die misschien wel iets proberen.

Oh en vergeet de restjes niet die overblijven na het uitsnijden van de verschillende vormen dierengezichten, die kun je gewoon afbakken in de oven en lekker dippen in bijvoorbeeld pesto of aioli.

Bekijk het e-book van Magioni Kids Pizza →

Pinterest - magioni kids pizza maken

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.