Kind Lezen

Goeiemorgen, beste buur – Davide Cali en Maria Dek

Kinderboek Goeiemorgen, beste buur

Een muis in het bos wil graag een omelet maken, maar de muis had geen ei. Hij bezoekt zijn buur en vraagt ‘Goeiemorgen, beste buur, heb jij toevallig een ei om een omelet te maken?’. Het is het begin van een reis waarbij steeds meer vrienden komen helpen en uiteindelijk iedereen waardering krijgt voor zijn aandeel in de reis. 

Goeiemorgen, beste buur

Hoewel de zoektocht van de muis begon met een ei gaat de reis langs allerlei andere bosdieren. En elke buur uit het bos heeft een nieuw ingrediënt. Totdat er uiteindelijk alle ingrediënten zijn voor het bakken van een appeltaart. Maar bij het aansnijden van de taart ontstaat er verwarring, want wie zouden er eigenlijk allemaal een stuk moeten krijgen?

Het boek ‘Goeiemorgen, beste buur’ is een verhaal over vriendschap, elkaar helpen en waardering krijgen. Het verhaal wordt ondersteund door prachtige illustraties in mooie kleuren uit het bos die an sich al kleine schilderijtjes zijn.

Appeltaart bakken

Het verhaal is zeer geschikt om te lezen met peuters en kleuters. Extra leuk om het boek te lezen en daarna misschien zelf in de keuken aan de slag te gaan om een appeltaart te bakken, want kinderen hebben tijdens het lezen kunnen ontdekken wat de ingrediënten van een appeltaart zijn.

Bestel ‘Goeiemorgen, beste buur’ bij bol.com

kinderboek goeiemorgen, beste buur (3) Kinderboek Goeiemorgen, beste buur (2)

Pinterest - goeiemorgen, beste buur

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.