Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: oktober 2016

mamalifestyle maandoverzicht oktober 2016-uitgelicht

Na september zag ik uit naar oktober: de maand waarin ik zestien weken zwanger zou zijn en dat beloofde veel goeds volgens de gynaecologen. Nieuwsgierig naar hoe ik deze maand overleefd heb? Bekijk het mamalifestyle maandoverzicht oktober 2016. 

mamalifestyle oktober 2016 appels plukken

Appels plukken

We begonnen de maand bij mijn ouders, samen gingen we naar een boomgaard om appels en peren te plukken. Met een ’treintje’ gingen we naar de boomgaard en weer terug naar de winkel en een cafeetje. Er was ook een speelterreintje met speelgoedtractors, helaas was Javian daar nog net wat te klein voor, maar geduwd worden vond hij gelukkig ook erg leuk.

mamalifestyle-oktober-2016-groningen-lovely

A Little Lovely Living

De dag erna gingen we even naar Groningen voor wat kleine boodschappen en we brachten een bezoekje aan ‘A Little Lovely Living‘, de stenen winkel én tearoom van A Little Lovely Company. Een superleuke winkel met ook een leuke speelhoek voor kinderen.

mamalifestyle-oktober-2016-kaartmetmuisjes

Kaart met muisjes

Eenmaal weer thuis lag er een pakketje op mij te wachten van ‘Kaart met muisjes‘: leuke bump update kaarten om de groei van mijn zwangerschap mee bij te houden! Superleuk verpakt en een superlief cadeautje voor mijn zwangerschap.

mamalifestyle-oktober-2016-javian-spelen

Chillen

Doordeweeks was ik weer alleen met Javian en dat betekent veel binnen vermaken, dus puzzelen we en ‘chillen’ we lekker op het kleed op een kussen wat Javian steevast wiebelkussen noemt.

mamalifestyle oktober 2016 javian knuffelen

Baby knuffelen

En er wordt ook veel met de baby geknuffeld of beter gezegd: met mijn buik. Regelmatig kruipt Javian even op de bank om mijn buik te omarmen en ‘hallo baby’ te zeggen’. Zo ontzettend lief!

mamalifestyle-oktober-2016-bump-update

Baby bump

Tijd voor weer een buikfoto, eigenlijk gewoon even tussendoor. Ik sta regelmatig zo naar beneden te staren, want mijn buik groeit hard deze zwangerschap. Erg hard!

mamalifestyle-oktober-2016-woodstone

Uit eten

Zomaar weer een avondje uit: we gingen weer eens uit eten bij Woodstone! Nog maar een paar weken geleden was dat echt ondenkbaar en nu zat ik gewoon een pizza te eten. Heel erg bijzonder en extra belangrijk om dit soort momenten te onthouden voor tijdens slechte dagen, want het kan dus wel!

mamalifestyle-oktober-2016-scheveningen

Weekendje weg

Mijn vriend zat in de organisatie van het jubileumfeest van zijn werk en daarvoor gingen we een weekendje naar Scheveningen. Superfijn dat ik na zoveel verhalen van hem er toch bij kon zijn, ook al zat ik bij het daadwerkelijke feest eigenlijk vooral op de bank thee te drinken met uitzicht op alle dansende en feestende collega’s van mijn vriend. Grappig om zo eens mee te maken!

De dag na het feest hebben we nog heerlijk over het strand gelopen, het was er prachtig weer voor!

mamalifestyle-oktober-2016-geslachtsbepaling

Boy or girl?

Tijd voor de geslachtsbepalende echo! Alleen gingen we weg met een dichte envelop… Mijn zus zou namelijk een taart maken en via de mail als eerste te horen krijgen wat het geslacht van onze baby zou zijn. Alleen kwam dat mailtje maar niet, waardoor ik wat in de stress zat. Gelukkig kwam het allemaal goed!

mamalifestyle-oktober-2016-16-weken

16 weken zwanger

Een mooie mijlpaal: zestien weken zwanger én de eerste schopjes! De baby voelde ik vanaf elf weken al draaien in mijn buik, het was zelfs zichtbaar in mijn buik. Maar vanaf dertien weken verdween dat weer en voelde ik niets meer… Best gek, want tijdens mijn zwangerschap van Javian voelde ik hem vanaf veertien weken elke dag bewegen en schoppen. Maar nu gelukkig vanaf zestien weken weer! Niet zo actief als Javian, maar actief genoeg voor deze termijn gelukkig.

De leuke bump update kaarten heb ik gekregen van ‘Kaart met muisjes‘.

mamalifestyle-oktober-2016-knuffelen

Knuffelen maar

Mijn lieve kleine boef houdt enorm van knuffelen en kruipt regelmatig bij mij op de bank. Hij begrijpt gelukkig erg goed dat hij zich wat vaker zelf moet vermaken, maar komt vaak genoeg toch even bij mij knuffelen om daarna weer lekker te spelen.

mamalifestyle-oktober-2016-raad-eens

Raad eens…

Naast spelen wordt er ook wat meer televisie gekeken dan normaal… Ik ben niet zo’n liefhebber van televisie, maar het is wel makkelijk vermaak om Javian even af te leiden als het met mij niet goed gaat. Sommige programma’s kan ik slecht hebben qua geluid of beelden, maar ‘Raad eens hoeveel ik van je houd…‘ kan ik wel goed hebben.

mamalifestyle-oktober-2016-halloween-outfit

Halloweenoutfit

Geen idee hoe het komt, maar ik ben gek van Halloween! Daarom vind ik het ook heel tof dat het in Nederland steeds meer gevierd wordt. In onze wijk wordt er ook een heuse Halloweenoptocht georganiseerd, dat vond ik een goed excuus om een toffe legging voor mij en een broek voor Javian te bestellen met vleermuizen.

mamalifestyle-oktober-2016-gender-reveal

Gender reveal party

En toen was het moment eindelijk daar: ‘onze gender reveal party’. Javian begreep de ophef allemaal niet zo en snapte maar niet waarom we niet gewoon direct taart gingen eten haha. In een aparte blog zal ik wat meer foto’s delen van onze gender reveal en natuurlijk het geslacht!

mamalifestyle-oktober-2016-hema

Hippe hydrofielen

In de webshop van Hema had ik de linker hydrofiel doek al een tijdje geleden gespot en eenmaal in de winkel kwam ik ook de linker tegen, superleuk! Wij gebruiken bij Javian nog regelmatig hydrofiel doeken, ook een goed excuus om nog regelmatig hydrofiel doeken met leuke prints te kopen. Maar ze komen natuurlijk ook weer heel goed van pas als de baby geboren is.

mamalifestyle-oktober-2016-pasta

Zelf gekookt

Op zich is dit gewoon een bord pasta, maar voor mij is dit bord erg bijzonder: dit is het eerste bord eten dat ik volledig zelf klaarmaakte! Ik kon heel lang veel geuren niet verdragen of was überhaupt niet in staat om ’s avonds te eten en nu stond ik gewoon helemaal zelf te koken omdat ik honger had notabene! Een gigamijlpaal!

Het smaakte overigens erg goed, we eten deze pasta wel vaker als boerenkool in het seizoen is. Ik zal het recept binnenkort delen.

Overigens vind ik dit ook wel een goed moment om mijn vriend even in het zonnetje te zetten, want naast zijn drukke werk moet hij ook veel huishoudelijke taken erbij nemen omdat ik tot weinig in staat ben. Gelukkig kan ik dus steeds vaker weer zelf dingen oppakken en zo mijn vriend weer wat ontlasten.

mamalifestyle-oktober-2016-lunch

Lekker brood!

Nog zo’n mijlpaal op het gebied van eten: ik had weer zin in brood en maakte ook dit weer zelf klaar. Het is ‘Liefde&Passie brood’ van Albert Heijn, mijn favoriete brood, belegd met enkel wat avocado en wat zout en peper. Heel simpel, maar voor mij alweer zo lang geleden dat ik zoiets kon eten!

mamalifestyle-oktober-2016-halloween-huis-mint

Halloween in huis

Nog een Halloween plaatje, hoewel deze legohoofden het hele jaar in ons huis te vinden zijn. Maar met Halloween mogen ze prominent in de woonkamer staan. Een leuke en speelse manier om het huis net een tikje griezeliger te maken voor Halloween.

mamalifestyle-oktober-2016-samen-eten

Met zijn tweeën

Het was wel de maand van de mijlpalen op het gebied van eten, want hier zijn Javian en ik met zijn tweeën aan het eten! De afgelopen weken schakelde ik hulp in op de avonden dat Frank weg was, maar nu durfde ik het wel aan om met zijn tweeen te eten en Javian op bed te leggen. Het ging hartstikke goed!

mamalifestyle-oktober-2016-verenkoning

Johan en de Verenkoning

Meestal staat de televisie aan, maar kijken we er zelden naar. Nu was er een bijzondere film: Johan en de Verenkoning. Javian ging kort hierna naar bed voor zijn middagdut, maar ik heb de film wel grotendeels gezien en wat een indrukwekkende film was het! Het gaat over rouwverwerking en het werd op een hele bijzondere manier uitgebeeld, ik was echt diep onder de indruk.

Ik denk dat Javian het gewoon een leuke film had gevonden, maar voor oudere kinderen denk ik erg waardevol als zij te maken krijgen met rouw.

mamalifestyle-oktober-2016-17-weken

Mét buik

Weer een buikfoto, alweer zeventien weken. Leuk feitje: dit vest (en hetzelfde model in andere kleuren) kocht ik ruim een jaar geleden omdat ik dacht snel zwanger te zijn en deze vesten leken mij ideaal. Ik heb ze veel gedragen het afgelopen jaar, maar het voelde altijd heel dubbel. En nu kan ik ze dragen mét buik!

mamalifestyle-oktober-2016-pasta-eten

Ouderwetse pasta

Deze pasta kookte ik niet zelf, maar het was toch een beetje een mijlpaal omdat het de eerste keer was dat ik mijn pasta weer zo at. Voordat ik zwanger was, aten we sowieso maandelijks zo pasta, onze ultieme comfort food.

mamalifestyle-oktober-2016-boswandeling

Boswandeling

Op een herfstige dag bezochten we het bos, want ik wilde graag wat mooie gekleurde herfstbladeren vinden. Daarvoor was het nog iets te vroeg, maar we maakten wel een fijne wandeling in het bos. Javian keek zijn ogen uit en herinnerde zich zelfs nog dat we eerder in dit bos waren geweest om de ‘Gruffalo’ te zoeken.

Ik vind dit trouwens een prachtige foto van mijn mannen.

mamalifestyle-oktober-2016-javian-bus-zus

Op stap, zonder mama…

Na onze boswandeling ging het helaas weer erg slecht… Ik begon weer met non-stop overgeven. Gelukkig kon mijn zus langskomen om voor Javian te zorgen en hem zelfs even mee te nemen op een klein uitstapje, want alle geluiden triggerde bij mij weer het overgeven…

Het ging zo slecht dat we erg twijfelden of ik niet weer naar het ziekenhuis moest. Uiteindelijk gingen we naar mijn ouders, zodat ik daar hulp zou hebben. Na twee dagen non-stop overgeven ging er steeds meer tijd tussen zitten en kon ik zelfs weer theelepeltjes vocht en waterijsjes binnenhouden. En dat ging steeds ietsje beter gelukkig. Erg blij dat het ziekenhuis niet nodig was, maar ook teleurgesteld om te merken dat het dus toch nog steeds mis kan gaan…

mamalifestyle-oktober-2016-brandweerauto

Brandweerauto

Van een van mijn zwagers kreeg Javian deze brandweerauto, erg lief. Javian is een grote fan van Brandweerman Sam en speelt hij het regelmatig na en nu heeft hij een echte brandweerauto om mee te spelen, de auto moet tot nu toe overal mee naartoe.

mamalifestyle-oktober-2016-halloween-feestje-outfit

Halloweenoutfit

Van de slechte week over naar de realiteit: voorbereiding op een klein Halloweenfeestje voor Frank’s verjaardag. En dus moest er een bijpassende outfit voor Javian komen. Dit waren de opties die we hadden, maar het was nog lastig kiezen.

Uiteindelijk droeg hij de vleermuizenbroek met een zwarte longsleeve.

mamalifestyle-oktober-2016-halloween-cupcakes

Griezelige cupcakes

Voor het Halloweenfeestje maakte mijn zus van Better Sweet Than Sorry taart en cupcakes, tijdens het feestje voelde ik mij nog te slecht om ze te proeven. Maar ik wist gelukkig wat cupcakes apart te houden zodat ik deze later nog kon eten.

mamalifestyle-oktober-2016-halloween-feestje

Halloween in huis

Een glimp van wat Halloweenversiering in huis. Inmiddels heb ik heel wat griezelige decoratie verzameld en dus kan ik flink uitpakken, maar ik gebruik meestal maar een klein deel. Bij de eettafel was de meeste decoratie te vinden.

mamalifestyle-oktober-2016-boswandeling-blaadjes

Bladeren zoeken

Aangezien de bladeren in de straat al meer verkleurden, deden we nog een poging om bladeren te zoeken. Dit keer ging het een stuk beter en konden we de tas aardig vullen met bladeren. Op de tas van Sissy-Boy staat trouwens: ’tas met hartverwarmende inhoud’, een toepasselijke tekst voor onze zoektocht.

mamalifestyle-oktober-2016-tafel

Eet griezelig smakelijk

Met Halloween aten we ook volledig in Halloweenstijl: pompoensoep en de griezelige salade met boerenkool. En Javian at gezellig én goed met ons mee.

mamalifestyle-oktober-2016-18-weken

18 weken

Eigenlijk een paar dagen te laat, maar we eindigen de maand als achttien weken zwanger en dus tijd voor weer een buikfoto. En een glimp van onze muur met wat herfstbladeren, deze bladeren had Javian bij mijn ouders gevonden en hebben gedroogd om op te hangen.

 

En nu de maand november! Een drukke maand met de 20-wekenecho, Frank’s verjaardag en natuurlijk start het Sinterklaasfeest. Duimen dat ik deze maand goed doorkom en misschien zelfs de slechte weken volledig achter mij kan laten…

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Jessica
  november 9, 2016

  wat vervelend dat je je nog steeds niet beter voelt. Hopelijk mogen we in november lezen dat het beter met je gaat!

 • Reageren
  Marieska
  november 10, 2016

  Heel veel kracht gewenst deze zwangerschap. Prachtig om te zien dat je de positieve momenten vastlegt om je door de mindere momenten heen te helpen. Dikke knuffel!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.