Mama Zelfzorg

Elke dag een gedicht lezen met de mooiste en tofste dichtbundels

elke dag een gedicht - ik wou dat ik een vogel was

Vroeger schreef ik zelf veel gedichten, maar dat was toen echt niet iets wat ik hardop durfde te zeggen. Gelukkig veranderen de tijden of ben ik zelf wel veranderd, want gedichten en poëzie zijn geen dingen meer om je voor te schamen. Daarom deel ik ook graag een aantal prachtige dichtbundels die ik ben tegengekomen en zelf dolgraag zou willen lezen. Allemaal prachtige dichtbundels met voor elke dag van het jaar een gedicht. 

Elke dag een gedicht lezen is natuurlijk een ultieme reden om elke ochtend of avond even te ontspannen. Tegelijkertijd een mooi voornemen voor het nieuwe jaar, want volgens mij kan iedereen wel elke dag een momentje van ontspanning gebruiken.

elke dag een gedicht - ik wou dat ik een vogel was (1)

Ik wou dat ik een vogel was

Een prachtige dikke dichtbundel met voor elke dag een gedicht over de natuur. Een ideaal boek om samen met kinderen te lezen, want de gedichten zijn ook goed te begrijpen voor jonge lezers. Leuk om elke avond voor het slapen gaan een gedichtje te lezen. Het boek is eerder ook uitgegeven in het Engels met Engelstalige gedichten.

Bekijk ‘Ik wou dat ik een vogel was’ bij bol.com

poem for every night of the year dichtbundel

A poem for every night of the year

Een dik boek met voor elke dag van het jaar Engelstalige gedichten om te lezen voor het slapengaan. Het boek heeft een prachtige omslag, maar lijkt vanbinnen niet versierd.

Bekijk ‘A poem for every night of the year’ van Allie Esiri bij bol.com →

poem for every day of the year dichtbundel

A poem for every day of the year

Naast de dichtbundel met gedichten voor de nacht is er ook een dichtbundel met gedichten voor overdag: ‘A poem for every day of the year’. Met een omslag in dezelfde stijl als de nachtversie.

Bekijk A Poem for Every Day of the Year bij bol.com →

noor unnahar vind je stem

Vind je stem

Zelf aan de slag met poëzie? Noor Unnahar, een Iraanse influencer die op Instagram gedichten deelt, heeft een poetry journal gemaakt ‘Vind je stem’. Een soort werkboek om jou op weg te helpen met jouw stem te vinden op het gebied van poëzie.

Bekijk ‘Vind je stem’ van Noor Unnahar bij bol.com →

Pinterest - elke dag een gedicht lezen met dichtbundels - ik wou dat ik een vogel was

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Wimke
    maart 5, 2020

    prachtige boeken! Zo ’n lief kort versje of gedichtje is ook heel leuk om met kinderen steeds te herhalen – bijna als een klein liedje

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.