De makkelijkste gerechten zijn meestal die in een pan gemaakt kunnen worden of die uit de oven komen. Deze gevulde courgette caprese met gehakt uit de oven is zo’n voorbeeld van een makkelijk gerecht waarvoor het meeste werk al eerder gedaan kan worden, vlak voor etenstijd moet het alleen nog even in de oven.
Nodig voor gevulde courgette caprese met gehakt
- 1 courgette per persoon
- gehakt
- cherrytomaatjes
- mozzarella
- pesto – zelfgemaakt is het allerlekkerst
- zout en peper
Stappenplan courgette met gehakt, tomaat en mozzarella
Snijd de courgette doormidden en haal het vruchtvlees eruit (en gebruik dit bijvoorbeeld voor courgette brownies). Bak het gehakt rul met wat zout en peper. Snijd de tomaatjes in smalle schijfjes en de mozzarella in plakken. Vul nu een courgette-bootje met het gehakt, voeg daarna een aantal schijfjes tomaat toe en een aantal lepels pesto. Leg er daarna een aantal plakken mozzarella overheen.
Doe de gevulde courgettes nu in de oven op een bakplaat of in een ovenschaal op 200 graden voor 25 minuten (of in elk geval totdat de mozzarella goed gesmolten is.
Ook lekker met balsamicostroop!
Bekijk nog meer recepten met courgette →
Bekijk nog meer ideeen voor avondeten →
0 reacties