Kind Lezen

Speel mee met verstoppertje: ‘Heb jij misschien olifant gezien?’

Kinderboek heb jij misschien olifant gezien

Een bijzonder leuk verhaal met weinig tekst, maar zeer sprekende illustraties waarin een jongetje op zoek gaat naar een verstopte olifant. Help jij mee zoeken in het prentenboek ‘Heb jij misschien een olifant gezien?’, wie weet kun je daarna ook zelf wel goed verstoppertje spelen met een olifant. 

Heb jij misschien olifant gezien?

‘Heb jij misschien olifant gezien?’ is een superleuk, maar ook een handig boek om te lezen met jonge kinderen. Bijna alle baby’s, dreumesen of peuters krijgen te maken met verlatingsangst. Het doen van kiekeboespelletjes of verstoppertjes spelen kan dan helpen om kinderen te leren dat je misschien niet altijd in beeld bent, maar wel degelijk in de buurt bent. In het boek ‘Heb jij misschien olifant gezien?’ speelt een jongetje verstoppertje met een olifant. Maar de olifant is ondanks zijn omvang opvallend goed in het spelletje… Of spot jij de olifant in de kamer wel? Met een dreumes of peuter kun je daadwerkelijk op zoek gaan naar de olifant, maar hoe ouder de kinderen worden, hoe meer de details in de illustraties gaan opvallen en hoe grappiger het verhaal wordt. Helemaal als er ook nog een schildpad bij komt die goed is in tikkertje.

Naast het feit dat het een ontzettend leuk boek is, is het boek ook echt prachtig met zeer gedetailleerde illustraties die een fijne soort rust uitstralen. Geen harde zwarte lijnen, maar lieve tekeningen die de olifant minder imposant maken en het spelletje aangenaam om naar te kijken. Niet voor niets won het prentenboek in 2018 het Zilveren Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. Bijzonder knap voor het debuut van de illustrator David Barrow.

Bestel ‘Heb jij misschien olifant gezien?’ bij bol.com →

Spelletjes spelen met het boek als thema

Het boek leent zich natuurlijk uitstekend om na het lezen ook verstoppertje te gaan spelen. Met meerdere kinderen of een papa of mama die meespeelt is het ook erg leuk om daar een olifant bij te betrekken. Wij hebben een plastic speelgoedolifant in huis, die verstopt kan worden in huis en waar naar gezocht moet worden. Ik heb verschillende toffe olifanten gevonden die hier geschikt voor zijn, voor verschillende leeftijden:

Bekijk ook het superleuke filmpje waarin het boek wordt voorgelezen, het duurt 3 minuten: ‘Heb jij misschien olifant gezien?’

Bekijk nog meer leuke tips voor kinderboeken →

Heb jij misschien olifant gezien - kinderboek tellen Heb jij misschien olifant gezien - kinderboek illustraties

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Wimke
    april 5, 2020

    lijkt me inderdaad een prachtig prentenboek! Heerlijk om in deze tijden van verplicht thuisblijven wat vaker een boek te kunnen lezen met de kinderen:-)

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.