Halloween Kind Knutselen

DIY spinnenwebben maken van kastanjes

Kastanje spinnenweb draad rijgen

Vroeger op de basisschool heb ik veel geknutseld met kastanjes, extra leuk om dat nu ook met de kinderen te doen! We maakten van kastanjes, sateprikkers en touw spinnenwebben. Met plastic nepspinnen in het spinnenweb een leuke versiering voor in huis in de herfst of voor Halloween. 

Knutsels in huis ophangen

Ik heb verschillende kleuren knutselspullen in huis die mooi passen bij ons interieur, zoals veel hout, maar bijvoorbeeld ook bepaalde kleuren touw. Aangezien er een hoop wordt geknutseld bij ons thuis en daarnaast ook op school, kan het op deze manier een mooi plekje in ons huis krijgen zonder dat het lijkt alsof hier alleen maar kinderen wonen haha.

Nodig voor spinnenwebben maken van kastanjes

  • kastanjes
  • sateprikkers
  • touw in verschillende kleuren
  • plastic spinnen

Stappenplan knutselen met kastanjes

Voor deze spinnenwebben gebruikten wij wit, donkergroen en lichtroze touw gevonden bij Sostrene Grene Bij elk spinnenweb maakten wij een ander patroon door in verschillende volgordes de kleuren om de sateprikkers te wikkelen.

Steek in de kastanje de sateprikkers verdeeld op plekken tegenover een andere prikker. Bij de laatste sateprikker kun je een klein stukje touw mee in de kastanje prikken, maar een klein knoopje maken kan ook. Daarna doe ik het touw met een lusje om de sateprikker en herhaal dit bij elke sateprikker totdat ik een andere kleur wil gebruiken. Dan maak ik de ‘oude’ kleur vast met een klein knoopje en knoop de ‘nieuwe’ kleur eraan vast. Dit kun je uiteraard zo vaak doen als je wilt en uiteraard kun je ook voor één kleur kiezen. Dat is vaak wel makkelijker voor een kleuter.

Je kunt het laatste stukje touw met een knoopje vastmaken en dan het spinnenweb met een langer stuk ophouden. Leuk bijvoorbeeld aan een tafelstang bij tafel.

Bekijk meer leuke ideeën voor Halloween →

Pinterest - DIY HERFST spinnenweb kastanje

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.