Halloween Kind Knutselen

DIY spinnenwebben maken van kastanjes

Kastanje spinnenweb draad rijgen

Vroeger op de basisschool heb ik veel geknutseld met kastanjes, extra leuk om dat nu ook met de kinderen te doen! We maakten van kastanjes, sateprikkers en touw spinnenwebben. Met plastic nepspinnen in het spinnenweb een leuke versiering voor in huis. 

Nodig voor spinnenwebben maken van kastanjes

  • kastanjes
  • sateprikkers
  • touw in verschillende kleuren
  • plastic spinnen

Stappenplan knutselen met kastanjes

Ik heb verschillende kleuren knutselspullen in huis die mooi passen bij ons interieur, zo ook een aantal kleuren touw. Aangezien er een hoop wordt geknutseld bij ons thuis en daarnaast ook op school, kan het op deze manier allemaal mooi een plekje in ons huis krijgen zonder dat het lijkt alsof hier alleen maar kinderen wonen haha.

Voor deze spinnenwebben gebruikten wij wit, donkergroen en lichtroze touw gevonden bij Sostrene Grene, de afgelopen jaren. Bij elk spinnenweb maakten wij een ander patroon door in verschillende volgordes de kleuren om de sateprikkers te wikkelen.

Steek in de kastanje de sateprikkers verdeeld als een de draden van een spinnenweb, waarbij ik bij de laatste sateprikker een stukje touw van de gewenste kleur mee in de kastanje prik. Daarna doe ik het touw met een lusje om de sateprikker en herhaal dit bij elke sateprikker totdat ik een andere kleur wil gebruiken. Dan maak ik de ‘oude’ kleur vast met een klein knoopje en knoop de ‘nieuwe’ kleur aan vast. Dit kun je uiteraard zo vaak doen als je wilt en uiteraard kun je ook voor een kleur kiezen. Dat is vaak wel makkelijker voor een peuter of een kleuter.

Je kunt het laatste stukje touw met een knoopje vastmaken en dan het spinnenweb met een langer stuk ophouden. Leuk bijvoorbeeld aan een tafelstang bij tafel.

Bekijk meer leuke ideeën voor Halloween →

Pinterest - DIY HERFST spinnenweb kastanje

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.