Halloween Kind Knutselen

Maak een spin van een kastanje met strijkkralen poten

Kastanje spin strijjkkralen

De herfst vind ik altijd het uitgelezen seizoen om binnen te gaan knutselen. Eerst op zoek in de natuur naar moois om mee te knutselen zoals kastanjes en daarna gezellig samen aan tafel met iets lekkers erbij. Zo ontstond ook een spin gemaakt van een kastanje met poten van strijkkralen. 

Bekijk ook de spinnenwebben gemaakt met een kastanje →

Nodig voor spin knutselen van kastanje

  • een kastanje
  • ijzerdraad
  • strijkkralen

Spin knutselen

Knip met een schaar zes gelijke stukken van een rol ijzerdraad af. Steek deze zes stukken stevig in aan de zijkanten van een kastanje, gelijk verdeeld per kant. Het ijzerdraad gaat door de strijkkralen. Wij kozen voor zwart, maar elke gewenste kleur is natuurlijk mogelijk. Als er genoeg strijkkralen om een ijzerdraad zitten, kun je het laatste stukje ombuigen zodat de kralen blijven zitten, het liefste nog om een hele kraal heen zodat de kralen echt goed blijven zitten.

Eventueel kun je nog stickers van oogjes op de kastanje plakken of deze met verf versieren, maar wij waren zo al heel tevreden met onze spin.

Bekijk nog meer leuke ideeën voor de herfst

Herfst diy kastanje spin spinnenweb

Herfst diy kastanje spin spinnenweb

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.