Kind Lezen

En toen? De leukste kinderboeken over geschiedenis

kinderboeken geschiedenis kinderboekenweek 2020 en toen

En toen, en toen? Heeft jouw kind ook wel eens vragen over geschiedenis? Gelukkig zijn er heel veel leuke boeken over verschillende onderwerpen van de geschiedenis te vinden. Ik heb de allerleukste kinderboeken over geschiedenis verzameld, speciaal voor de Kinderboekenweek 2020. 

 • 321 superslimme dingen die je moet weten over geschiedenis – Mathilda Masters en illustraties van Louize Perdieus
  De geschiedenis is natuurlijk alles omvattend van het verleden, maar dit leuke boek heeft 321 dingen verzameld die je moet weten. Elk item bestaat uit een soort mini-verhaal, opgedeeld in chronologische volgorde. Het hele boek is voorzien van superleuke illustraties, waardoor het geenszins een saai boek is. Echt een aanrader voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en graag meer willen weten en begrijpen.
 • Armstrong: de avontuurlijke reis van een muis naar de maan – Torben Kuhlmann
  In het boek ‘Armstrong’ maakt een muis genaamd Armstrong een bijzondere reis naar de maan. Een welbekende reis natuurlijk, die opvallend veel overeenkomsten heeft met de werkelijkheid. Daardoor is het een heel mooi illustratief boek over geschiedenis, maar is het ook een leuk boek voor kinderen om te lezen. Aan het einde van het boek staat nog een stukje geschiedenis met verschillende personen die een rol hebben gespeeld in de ruimtevaart en reizen naar de maan.
 • Buitengewone ontdekkingsreizigers – Paul de Moor en Mattias de Leeuw
  De bekendste verhalen uit de geschiedenis zijn waarschijnlijk die van grote ontdekkingsreizigers zoals Columbus of Armstrong. Maar er waren nog veel meer ontdekkingsreizigers die allerlei avonturen hebben beleefd. In dit boek staan op chronologische volgorde en ingedeeld per werelddeel of daarbuiten allemaal ontdekkingsreizigers met hun verhaal. Inclusief ondersteunende illustraties en kleine weetjes. Superinteressant!
 • Dino’s bestaan niet – Mark Janssen
  Een prentenboek met grote flappen dat gaat over twee jongens die op pad gaan om een dino te vangen. Maar ze doen toch maar alsof? Tenminste… Een van de jongens ziet wel af en toe iets geks, misschien ziet jouw kind het ook wel tijdens het lezen. In de prachtige prenten zitten namelijk dino’s verstopt. Een superleuk boek om voor te lezen aan kinderen die gek zijn op dino’s.
 • Dit is jouw verhaal van de oerknal tot je verjaardag – Philip Bunting
  Een zeer geestig boek over hoe de aarde is ontstaan voorzien van grappige en duidelijke illustraties. Tot hoe het leven op aarde is ontstaan, inclusief jijzelf. Een leuk boek voor jonge kinderen om kennis te maken met het leven op aarde.
 • Helden: de mooiste Griekse mythen herverteld – Daan Remmerts de Vries en illustraties van Sebastiaan van Doninck
  Een prachtig, groot en dik boek met allemaal bijzondere verhalen van Griekse helden, per held verteld. Het boek is daardoor goed per hoofdstuk te lezen voor kinderen. De verhalen zijn hier en daar voorzien van leuke illustraties in mooie kleuren. Het is echt een mooi luxe boek voor in de kast of op een mooie boekenplank en af en toe een mooi verhaal uit te lezen of voor te lezen.
 • Het boek van de evolutie – Fiona Munro en Ruth Symons en illustraties van Katie Scott
  Een kinderboek met heel veel informatie over verschillende tijdperken en de bijbehorende dieren en planten, dus vooral voor oudere kinderen of voor zeer leergierige kinderen. Omdat het boek inhoudelijk zo sterk is en het prachtige illustraties bevat van Katie Scott is dit echt een aanrader. Katie Scott kun je misschien wel kennen van prachtig behang van Ferm Living.
 • Het kasteel van de koning – Dick Bruna
  Speciaal voor de kleinste kinderen een boek van Dick Bruna met de welbekende tekeningen én flapjes. Allemaal leuke plaatjes van het kasteel en het leven er rondom, best leerzaam ook voor dreumesen en peuters.
 • Het verhaal van de reuzenschildpad – Sabina Radeva
  Een kinderboek waarin de evolutietheorie van Darwin opnieuw verteld wordt, voorzien van prachtige illustraties om het verhaal te ondersteunen. Het verhaal gaat dieper in op het leven van dieren en al het leven op aarde. Het is een heel leerzaam boek met natuurlijk een ingewikkeld onderwerp, maar dat goed te begrijpen is voor kinderen waarbij de leuke illustraties natuurlijk ook goed helpen om dingen te verduidelijken.
 • Kasteel Zoekboek – David Long
  Een superleuk zoekboek met uitneembaar vergrootglas. Op elke plaat is er een thema te zien met ongelofelijk veel details in de prenten. Thema’s zoals de eerste kastelen, stenen kastelen of het leven in het kasteel. Jonge kinderen vermaken zich waarschijnlijk al gewoon met kijken naar alles, maar oudere kinderen kunnen de zoekopdrachten uitvoeren die bij elke pagina staan. Achterin het boek staat een galerie van bekende ridders met wat informatie over deze mensen uit het verleden. Ook staan er aan het einde nog extra zoekopdrachten, de oplossingen van de zoekopdrachten, een tijdlijn en een woordenlijst. Superuitgebreid boek over kastelen dus!
 • Paarden: Wild & Getemd – Iris Volant en Jarom Vogel
  Een heel mooi informatief boek over paarden, echt leuk voor paardenliefhebbers. Vol met informatie over hoe paarden zijn ontstaan, wat voor soort dieren het zijn en hoe ze in de geschiedenis voorkwamen. Inclusief verhalen over beroemde paarden.
 • Zoekboek dino’s – Fermín Solís
  Een superleuk zoekboek voor kleuters met allemaal zoekplaten met verschillende dino’s. Het boek bestaat uit kaarten die opengevouwen kunnen worden, op de flappen staan de dino’s en dieren die je kunt vinden op de zoekplaten. Elke plaat bestaat eigenlijk uit allemaal kleine verhaaltjes, wat het boek superleuk maakt om te zoeken, maar ook om zelf verhalen bij te vertellen.

Nog meer leuke kinderboekentips? Bekijk alle blogs over kinderboeken →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.