Halloween Kind Knutselen Spelen

Speciaal voor Halloween: een poppenhuis spookhuis

Spookhuis poppenhuis spoken halloween (1)

Ons welbekende houten pakhuis werd speciaal voor Halloween omgetoverd tot spookhuis en zat opeens bomvol met spinnenwebben en spinnen. Het beste speelgoed in de periode van Halloween. Lees meer over hoe wij van het houten pakhuis een poppenhuis voor spoken maakten. 

Het houten pakhuis heb ik ooit via Marktplaats gekocht en daarna helemaal grijs geverfd. Daarmee hebben we een mooie basis voor een multifunctioneel poppenhuis om mee te spelen. Zo wordt het pakhuis gebruikt als poppenhuis, maar we hebben er ook al eens een pietenpakhuis en een Frozen ijskasteel van gemaakt.

We hebben al een hele tijd kleine spookjes in huis van A Little Lovely Company, simpele plastic spookjes die altijd tevoorschijn komen met Halloween voor de kinderen om mee te spelen. Toen we onze doos met Halloweenspullen tevoorschijn haalden, kwamen Javian en ik op het idee om een thuis te maken voor de kleine spookjes. Een heus poppenhuis spookhuis dus!

Spookhuis poppenhuis spoken halloween

Poppenhuis met spoken

De basis is natuurlijk het houten pakhuis en de poppenhuismeubeltjes die we al hadden, zoals een keuken en badkamerset van Sostrene Grene en mini houten pallets die we gebruiken als bank of bed in het poppenhuis. Daarnaast hebben we een klein houten vuur van Grimms gebruikt, wat de indruk geeft van een open haard.

Aangezien we maar twee kleine witte spookjes hadden, maakten we van houten poppetjes nog spookjes door deze wit te schilderen en hier oogjes op te tekenen met een zwarte stift. Aangezien er in ons spookhuis alleen vrolijke spookjes wonen, maakten we slaperige of verbaasde of neutrale gezichtjes. Inspiratie kun je hiervoor op Pinterest vinden door te zoeken op ‘pegdolls‘.

Het poppenhuis voor de spoken hebben we toen versierd met wit spinnenrag, wat in de Halloweenperiode bij veel winkels te koop is. Daarnaast gebruikten we Halloween stickers van Flying Tiger en stukjes karton om een soort Halloween posters te maken. Met masking tape hebben we deze aan de muren van het pakhuis geplakt. Daarna kwamen de plastic spinnen die we her en der hebben verspreid in en rondom het houten spookhuis.

De houten boom is van Brikkon en kan ook opgebouwd worden met Lego en Duplo, maar zo’n ‘kale’ boom staat ook leuk bij het speelgoed spookhuis.

spookhuis spoken poppenhuis spookhuis spoken poppenhuis (3) spookhuis spoken poppenhuis (2) spookhuis spoken poppenhuis (1)

Spelen met het houten spookhuis

Javian heeft heerlijk gespeeld met het houten spookhuis, hij speelt ermee alsof het een gewoon poppenhuis is en de spoken gewone poppetjes. Alleen lezen ze dan wel graag spannende spookverhalen voor het slapengaan en komen er uit het keukentje bijzonder griezelige hapjes.

Oftewel: het speelgoed spookhuis is een groot succes hier bij ons thuis!

Bekijk nog meer leuke ideeën voor Halloween →

Pinterest - poppenhuis voor spoken spookhuis speelgoedPinterest - poppenhuis voor spoken spookhuis

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.