Het leuke aan een New York Cheesecake is dat je er oneindig mee kunt variëren. Ik maakte een winterse variant voor de feestdagen: een New York Cheesecake met appel en karamel.
Nodig voor New York Cheesecake met appel en karamel
- 200 gram koekjes bijvoorbeeld digestive
- 100 gram boter
- 600 gram MonChou
- 2 eetlepels bloem
- 50 gram suiker
- 3 eieren
- 125 gram creme fraiche
- 1 appel
- karamelsaus
Recept New York Cheesecake met appel en karamel
Verkruimel de koekjes met een keukenmachine. Smelt de boter in een kleine pan en voeg vervolgens de koekkruimels toe en roer goed door. Leg nu een vel bakpapier in een springvorm. Verdeel de basis voor de bodem hierover en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm nu minimaal 10 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 120 graden. Mix in een mengkom de monchou met de eieren, bloem, suiker, creme fraiche en 3 eieren tot een egaal mengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel erin. Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze met karamelsaus in een bakje. Verdeel de appel daarna over de taart.
Bak de taart anderhalf uur op 120 graden in de oven. Laat de taart volledig afkoelen op het aanrecht. Plaats deze daarna in de koelkast. Hoe langer in de koelkast, hoe lekkerder de taart. Ik doe de taart vaak minimaal een nacht in de koelkast.
Na aansnijden is de taart vaak nog 4-5 dagen goed, bewaar de taart wel in de koelkast.
0 reacties