Eten&drinken Recepten Valentijnsdag

New York Cheesecake met Tony’s witte chocolade framboos knettersuiker

new york cheesecake witte chocolade framboos knettersuiker (1)

Ken je de Tony Chocolonely reep witte chocolade framboos knettersuiker? Ik vond twee repen in de kast en besloot er een New York Cheesecake mee te maken, een heuse New York Cheesecake met witte chocolade framboos en knettersuiker dus. 

Bekijk nog meer recepten voor New York Cheesecake →

Benodigdheden voor de New York Cheesecake met witte chocolade en framboos

  • 2 repen Tony Chocolonely witte chocolade framboos en knettersuiker
  • 250 gram theebiscuitjes of andere simpele koekjes
  • 120 gram roomboter
  • 600 gram Mon Chou
  • 125 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 50 gram suiker
  • een handjevol frambozen (mag uit de diepvries)

Recept witte chocolade cheesecake met framboos

Oven voorverwarmen op 120 graden. Doe de koekjes met één reep Tony Chocolonely witte chocolade framboos knettersuiker in de keukenmachine totdat het fijn gemalen is. Mix dan in een pannetje met 120 gram gesmolten roomboter. Roer het geheel goed door en bedek dan de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit mag nu tien minuten in de koelkast.

Mix nu 600 gram mon chou met 125 gram creme fraiche, drie eieren, twee eetlepels bloem en 50 gram suiker tot een glad geheel. Doe nog een reep Tony Chocolonely witte chocolade framboos knettersuiker in de keukenmachine en roer dit door het gladde mon chou mengsel, samen met een handje vol frambozen. Het taartbeslag mag nu op de taartbodem en de taart kan nu in de oven voor anderhalf uur op 120 graden.

Als de taart klaar is, moet deze eerst volledig op het aanrecht afkoelen in de springvorm. Daarna minstens twee uur in de koelkast, maar hoe langer in de koelkast, hoe lekkerder de taart zal smaken.

De New York Cheesecake kun je in de koelkast bewaren tot ongeveer vijf dagen na het bakken.

Pinterest - new york cheesecake witte chocolade framboos

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.