Mama Marike

Big Brother Training Camp is geopend!

big brother training camp Javian en Senne

Groot – of eigenlijk heel klein – nieuws: ik ben zwanger! Aan het einde van de zomer verwachten wij onze derde baby. Big Brother Training Camp is dus geopend! 

Bijna 3 maanden zwanger

Op het moment van schrijven ben ik elf weken zwanger, half september ben ik uitgerekend. Maar met twee kinderen weet ik inmiddels heel goed dat de baby bepaalt wanneer hij of zij komt. Het is in elk geval een totaal ander seizoen als de baby geboren wordt, want Javian en Senne zijn beide in maart jarig.

Big Brother Training Camp is geopend

We hebben eerst de echo afgewacht voor we het de jongens hebben verteld, maar daarna kon het ‘Big Brother Training Camp’ geopend worden! Javian heeft natuurlijk al wat ervaring als grote broer, maar ze zijn nu beide wat ouder en dus goed in staat om te beseffen wat het allemaal betekent, staan te springen om te helpen met alles en stellen elke dag wel een vraag over de baby of de zwangerschap. Nu allebei al supertrotse broers!

Ziek, zwak en misselijk?

Tijdens mijn vorige twee zwangerschappen had ik last van ‘Hyperemesis Gravidarum’ – extreme misselijkheid en overmatig braken in de zwangerschap. We hebben dus veel gesproken over een mogelijke derde zwangerschap en een plan gemaakt voor zover dat gaat. Maar deze zwangerschap is heel anders dan de vorige keren!

Ik gebruik wel medicatie tegen de misselijkheid, maar het overgeven is gelukkig echt heel minimaal. Vooral in de ochtend ben ik wat misselijk, maar eten en drinken gaat goed. Ik kan gewoon de kinderen naar school en opvang brengen, werken deed ik toch al vanuit huis en op mijn eigen voorkeurstijden en dat gaat ook allemaal prima.

Echter lag ik deze zwangerschap toch wel weer even in het ziekenhuis, want toen ik een migraine-aanval had met tien weken zwangerschap, ging het wel even goed mis en bleef er niets binnen. Na een infuus, extra medicatie en de migraine die gelukkig weg trok, ging het weer de goede kant op. Mocht ik weer een migraine-aanval krijgen, dan kan ik heel laagdrempelig weer naar het ziekenhuis. Maar ik hoop dat het goed blijft gaan.

Een gezin van 5!

Wij zien er ongelofelijk naar uit om een gezin van vijf te zijn straks! En vanaf het moment van de positieve zwangerschapstest voelen Frank en ik allebei al: met deze baby erbij zijn wij als gezin compleet <3

De komende maanden zal ik meer delen van mijn zwangerschap en straks ons leven met drie kinderen. Dat doe ik hier op mamalifestyle.nl, maar ook via Instagram en Facebook. Superleuk als jij mijn verhalen wilt volgen 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Saskia
    februari 28, 2021

    Wat een mooi nieuws, gefeliciteerd!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.